אתם משתדלים לעשות הכול לפי הספר: אוכלים הרבה פירות וירקות, נמנעים מנשנושים ליליים, הולכים לחדר הכושר ושותים הרבה מים. אבל משום מה המספרים על המשקל לא מראים שום שינוי. איך לעזאזל זה קורה?

אז לפני שאתם מחליטים שהמשימה הזאת לא בשבילכם ושכנראה כבר לא תצליחו לרדת במשקל, כדאי שתדעו שלעתים לגוף יש דרכים שונות להראות לנו שהוא משתנה. קבלו רשימה של שינויים קטנים שעשויים להעיד על כך שאתם בדרך הנכונה לירידה במשקל, גם כשהמספרים לא השתנו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. החשקים לג'אנק פוד פחתו

ברגע שאתם מרגילים את עצמכם לתזונה נכונה ובריאה יותר, החשקים לסוכר ולמזון מעובד פוחתים (ואף יכולים להיעלם לחלוטין). "אתם בהחלט יכולים לאמן את הגוף שלכם לחשוק במזון בריא במקום", אומר ד"ר מארק היימן לאתר Health.com. אם יש לכם חשק לאדממה או לצנים מחיטה מלאה וממרח אבוקדו – סימן שאתם בדרך הנכונה.

בחנו את בלוטות הטעם שלכם: הכינו רשימה של חמישה מאכלים שאתם חושקים בהם ולאחר שבועיים בדקו אם עדיין אתם חושקים בהם. על פי ד"ר היימן, השינוי יכול לקרות ממש מהר. "אם תאכלו בכל ארוחה מזון מן הצומח, שומנים בריאים וחלבון – תראו שלבסוף לא תרצו את הג'אנק".

אוכלת המבורגר (צילום: shutterstock)
פחות חשק לג'אנק | צילום: shutterstock

2. אתם ישנים טוב יותר

"פעילות גופנית הוכחה יעילה בשיפור האנרגיה במהלך היום אבל גם בשיפור איכות השינה", אומרת ד"ר מרסי גולסבי, רופאה במרכז לרפואת ספורט נשים בניו יורק. חוקרים גילו כי כשאנשים הסובלים מאינסומניה מקבלים תכנית אימונים, הם נוטים להירדם מהר יותר, ישנים יותר שעות וישנים עמוק יותר מאשר לפני שהתחילו להתאמן.

אספו מידע: השתמשו באפליקציות שינה שמסייעות לכם לעקוב אחר כמה זמן לוקח לכם להירדם וכמה זמן אתם מצויים בשנת REM (השלב העמוק ביותר בשינה). ברגע שתשימו לב לשינויים החיוביים בהרגלי השינה שלכם, זה יעודד אתכם להתמיד.

בחורה ישנה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ישנים טוב יותר? אולי זה סימן שירדתם במשקל | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. התיאבון שלכם השתנה

אם הפכתם לקבועים בחדר הכושר, התיאבון שלכם ככל הנראה השתנה. יש אנשים שהפעילות הגופנית מגבירה להם את הרעב ויש כאלו שהיא דווקא מפחיתה להם אותו. אם אתם מנסים לרדת במשקל, תיאבון מוגבר יכול קצת לתסכל, אבל לעתים אתם זקוקים ליותר קלוריות כדי לשרוף יותר קלוריות.

עקבו אחר הרגלי האכילה שלכם: בפנקס או בטלפון הסלולרי שלכם, עקבו אחר רמות התיאבון ואחר הצריכה הקלורית שלכם (בערך).

איש ואישה רצים (צילום: CandyBox Images, Shutterstock)
עתים אתם זקוקים ליותר קלוריות כדי לשרוף יותר קלוריות | צילום: CandyBox Images, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> ראו הוזהרתם: אל תאכלו את זה בשדה התעופה
>> "אני עוף נדיר": כך הפך ד"ר חרדי לגורו תזונה
>> השף הפרטי חושף: התפריט המטורף של ג'יזל בונדשן

4. מכנסי הג'ינס מרגישים אחרת

אנשים רבים מסתמכים על בגדים כאינדיקציה לירידה במשקל; אם המכנסיים צמודים יותר, סימן שעלינו במשקל, ואם נשאר אקסטרה מקום, סימן שירדנו במשקל. אך לעתים, הג'ינס צמוד יותר כיוון שהשרירים בנויים יותר וזה עשוי לבלבל.

בדיקת מראה: אם אתם רוצים לבדוק עד כמה הגוף שלכם השתנה, כדאי שתצטלמו עם אותם בגדים (באותה שעה ביום), פעם בכמה זמן. אבל אם אתם מרגישים שהשיטה הזו רק מורידה לכם את המוטיבציה – ותרו על זה.

ג'ינס (צילום: ShutterStock)
איך הג'ינס יושב עליכם עכשיו? | צילום: ShutterStock

5. לוותר על המשקל?

האובססיה אחר המספר על המשקל לא שווה את זה, אבל זה לא אומר שאתם צריכים להתעלם מהמשקל לחלוטין. "מידע אובייקטיבי יכול לסייע לאנשים להתקדם לעבר השינוי", אומרת מאי תום, דיאטנית קלינית. שני מחקרים שנעשו לאחרונה מאשרים את דבריה: אנשים שעלו על המשקל באופן קבוע נוטים לרדת יותר במשקל בהשוואה לאנשים ששוקלים את עצמם בתדירות נמוכה יותר.

אישה נשקלת (צילום: shutterstock)
לא תמיד המשקל מראה מספר אחר, אבל זה לא אומר שלא התקדמתם | צילום: shutterstock

אז באיזו תדירות כדאי להישקל? תום ממליצה על פעם בשבוע. "יותר מזה אתם עלולים להיות מתוסכלים אם לא תראו התקדמות".

_OBJ