כולם יודעים שלאכול בערב זה לא בריא, למרות שלא הרבה יודעים איך בדיוק זה מזיק. כולם גם יודעים שללכת לישון רעבים זה אפשרי בערך כמו להתעטש עם עיניים פקוחות – לא ממש. אז מה עושים עם זה? אוכלים או נשארים רעבים?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אין ספק שלאכילה בלילה יש קשר ישיר להשמנה, אינספור מחקרים נעשו בנושא. מחקר אחד שנעשה על ידי אוניברסיטת בריגהם יאנג בארה"ב בדק 29 גברים במשך שבועיים ומצא שכאשר הם הקפידו לאכול בין שבע בבוקר לשש בערב, הם הורידו כחצי קילו. כשהם הורשו לאכול בלילה, הם העלו במשקל. בסופו של דבר, מה שהכריע הייתה צריכת הקלוריות שלהם: גברים שלא אכלו בלילה, הפחיתו את כמות הקלוריות היומית שלהם בכ-238 קלוריות. דבר אחד שהיה חסר במחקר הוא התייחסות לסוג האוכל, שיכול להוות השפעה ניכרת על התוצאות. ייתכן מאוד שהם השמינו לא עקב השעות, אלא בגלל מה שהם אכלו באותן שעות.

עוד ב-mako בריאות:

>> מה ישיבה ממושכת עושה לישבן שלנו?
>> לא רק מחלת נפש: מתי צריך ללכת לפסיכולוג?
>> למה לא כדאי לכם להתקלח לפני העבודה?

"קשה להירדם כשאוכלים יותר מדי וקשה להירדם כשרעבים"

אז האם לאכול אחרי שש משמין ולמה? ומה קורה כשרעבים בערב? רעב יכול להופיע בכל שעה, בייחוד בלילה וקשה מאוד להתעלם ממנו. רחל גרנות, מנחת סדנאות על תזונה וירידה במשקל, אומרת ש"חוק השש בערב" חסר בסיס ואם אתם רעבים – תאכלו. "מדובר באחד החוקים הנוראיים שאי אפשר לעמוד בהם. זה רק מתכון לתסכול וייאוש. קשה להירדם כשאוכלים יותר מדי וקשה להירדם כשרעבים. לעתים זה אף גורם להשמנה, כיוון שאנשים יודעים שמותר להם לאכול עד השעה שש ולכן אוכלים הרבה יותר עד אז וצורכים יותר קלוריות". מה שחשוב לעשות זה לבנות לעצמנו תפריט שמתאים לאורח החיים שלנו: "אם אדם מסוים הולך לישון ב-1 בלילה, הגיוני שיהיה רעב אחרי 6 בערב, לכן אין בעיה שיאכל גם בשש וגם בשמונה בערב".

בעצם, הבעיה היא לא מתי אוכלים, אלא מה אוכלים וכמה. "אנשים רבים מונעים מעצמם לאכול ובסופו של דבר מחפשים מתוך שעמום נשנושים. מדובר באכילה רגשית לא בריאה. כשרעבים אחרי ארוחת הערב, מומלץ לאכול פרוסת לחם שמשביעה יותר מעוגיה, למשל". אז אם אתם יודעים שהיום שלכם ייגמר מאוחר – תאכלו מאוחר, רק אל תלכו לישון רעבים ואל תנשנשו. וכאן תוכלו לראות מה בדיוק לא מומלץ לאכול בלילה.

>> רק פעם בשבוע, רק 20 דקות: האימון ששווה לנסות