אנחנו לא יכולים לספור את כמות הפעמים שאמרנו כמה הרסניות יכולות להיות דיאטות כסאח, שמצריכות מאנשים לבצע שינויים תזונתיים מטורפים תוך זמן קצר ומציעות תפריטים שקשה לעמוד בהם לאורך זמן. הנה מחקר נוסף שמאשש את הטענה, שכדי לרדת במשקל כדאי לבצע שינויים בהדרגה ולהתמיד בתפריט התזונתי החדש.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר, שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition, עקב אחר הרגלי תזונה של יותר מ-120 אלף אנשים במשך 16 שנה. החוקרים מצאו כי אלו שצרכו מזון בעל ערך גליקמי גבוה (כמו דגנים מעובדים, מזון עמילני וסוכרים) – עלו יותר במשקל, בהשוואה לאנשים שצרכו מזון בעל ערך גליקמי נמוך (כמו אגוזים, מוצרי חלב ופירות וירקות מסוימים). אך ממצא זה אינו חדש ומחקרי עבר הראו ממצאים דומים. מה שיותר עורר עניין במחקר הנוכחי, הם המאכלים שנמצאו מועילים יותר לירידה במשקל.

משתתפים שאכלו יותר יוגורט, מאכלי ים, עוף (ללא עור) ואגוזים – ירדו הכי הרבה במשקל. בנוסף, מצאו החוקרים כי ככל שאנשים אכלו יותר ממאכלים אלו, כך הם הצליחו יותר לשמור על המשקל ולמנוע השמנה. כאשר נבדקו אנשים שצורכים מוצרי חלב דלי שומן מול אנשים שצורכים מוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים יותר, נמצא כי מבחינת עלייה במשקל, אין הבדל בין שתי הקבוצות. תזונה שמכילה יותר בשר אדום ובשר מעובד נקשרו לעלייה במשקל, בייחוד כאשר הבשר נצרך יחד עם דגנים מעובדים או מזון עמילני.

עוד ב-mako בריאות
>> האם הכי משתלם לעבור השתלת שיער בטורקיה?
>> ג'ניפר אניסטון לא שוכחת לשתות את זה בכל בוקר
>> הדרך המושלמת לרדת במשקל - בלי להישאר רעבים

אולם, נראה שאחד הדברים התורמים לעלייה במשקל הוא לא רק המזון שאנו אוכלים, אלא עם מה אנחנו אוכלים אותו. החוקרים מצאו כי אכילת בשר יחד עם מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך (כמו ירקות) הפחיתה את העלייה במשקל. צריכת מזונות כמו ביצים וגבינה יחד עם מזון בעלך ערך גליקמי גבוה, נקשרה לעלייה במשקל ואילו צריכת מזונות אלו עם מאכלים בעלי ערך גליקמי נמוך הובילה לירידה במשקל.

הממצאים של המחקר הראו כי התזונה הטובה ביותר לירידה במשקל מורכבת ממזונות עשירים בחלבון, כמו דגים, אגוזים ויוגורט – המסייעים למנוע עלייה במשקל. הימנעות מדגנים מעובדים, מזונות עמילניים וסוכרים מסייעת לירידה במשקל, כמו גם החלפת בשר אדום במאכלים אחרים שעשירים בחלבון, כמו ביצים וגבינות. בשורה התחתונה, הסוד הוא לעשות שינויים בהרגלי התזונה שלכם בהתאם להמלצות המחקר ולהתמיד בזה. רבים עושים דיאטות שמצריכות שינוי תזונתי זמני, אך זה לא מחזיק לאורך זמן ולרוב גורם לעלייה בחזרה של המשקל שהושל.