אנשים של חורף? יש סיכוי שאחרי שתקראו את זה תעדיפו יותר את הקיץ. אם החורף ביאס אתכם כי מצאתם את עצמכם מתנחמים בהרבה ג'אנק פוד, הקיץ זו הזדמנות מצוינת להשיל את כל האקסטרה שוקולד שדחפתם בעונה הקרה. הנה כמה מחקרים שמוכיחים למה הולך להיות לכם הרבה יותר קל יותר לרדת במשקל בקיץ הקרוב. 

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מזג אוויר שמעודד פעילות גופנית

על פי נתונים שנתיים, פעילות גופנית נוטה להיות עונתית; אמריקאים לרוב פעילים יותר באביב ובקיץ - ועצלנים יותר בסתיו ובחורף. ככל הנראה כי המזג האוויר הקר עושה לנו חשק להתכרבל במיטה ולא לצאת ממנה עד הקיץ. על פי סקר "גאלופ" נרשמה עלייה חדה בפעילות גופנית בקרב אמריקאים בשנת 2012, שנה שהייתה חמה באופן יוצא דופן בארה"ב. אז נצלו את העונות החמות יותר לצאת החוצה ולהפעיל את השרירים. על פי מחקרי עבר, אנשים שמתאמנים באוויר הפתוח הם אקטיביים יותר מאשר אנשים שמתאמנים בחללים סגורים.

via GIPHY

פחות אכילה רגשית

יש אנשים שנהנים מהחורף הקודר והעגמומי ויש כאלה שממש לא. אפילו יש מונח רפואי לכך: דיכאון עונתי או דיכאון חורף. מחקרים מראים כי קיים קשר בין אור למצב רוח וחלקינו פשוט מתבאסים מכל שעות החושך שיש בחורף. מחקר שנעשה לאחרונה באוניברסיטת פיטסבורג בחן אנשים הסובלים מדיכאון עונתי; 27 אחוז מהם דיווחו כי הם אוכלים בצורה מופרזת בעיקר בחודשים הכי מדכאים של השנה. מתוך האנשים שדיווחו כי הם אוכלים הרבה בעונות הקרות, 94 אחוז מהם מתבודדים בחורף ו-90 אחוז מהם אמרו כי הם משתוקקים לפחמימות יותר מהרגיל כשקר בחוץ.

via GIPHY

עוד ב-mako בריאות
>> בלי להזיז אצבע: הגלולה שתכניס אתכם לכושר
>> הסופר פוד האמיתי שהיה לכם מתחת לאף נחשף
>> הסימנים שאתם במערכת יחסים לא בריאה

חום דוחה תיאבון

אם נשים את הגלידות, הקרטיבים והארטיקים בצד, אתם ככל הנראה פחות תמצאו את עצמכם בחיפוש אחר נשנושים בחודשים החמים של השנה. הסיבה לכך: חום עשוי להפחית תיאבון. מחקר משנת 2013 גילה כי אנשים שהתאמנו בסביבה חמה (30 מעלות) אכלו אחרי האימון פחות בהשוואה לאנשים שהתאמנו בסביבה קרירה יותר (10 מעלות). מחקר זה ממחיש כי ייתכן שמזג אוויר חם מפחית את החשק שלנו לאכול, גם אחרי שעשינו כושר. בנוסף, חום עושה לנו חשק לאכול דברים קלילים יותר (בשונה מהחשקים שיש לנו לאוכל כבד וממלא בחורף). אבטיח, עגבניה, מלפפון וחסה הופכים להרבה יותר נחשקים מאשר שוקולד וג'אנק פוד. 

via GIPHY

יותר ויטמין D

למרות שארצנו שטופת שמש רוב ימות השנה, הסיכויים שתספגו יותר ויטמין D (אותו הגוף שלנו מייצר בעזרת חשיפה לאור השמש) גבוהים יותר בעונות החמות מאשר הקרות. מחקרים הראו כי רמות נמוכות של ויטמין D בגוף מונעות פירוק שומן ומעודדות אחסון שומן. לכן, חשיפה לשמש יכולה לעודד ניצול קלוריות לייצור אנרגיה, במקום לאגירת שומן.   

via GIPHY

 >> האימון שיגרום לכם להשיל קילוגרמים בלי מכון