לכולנו יש רגע כזה ביום בו אנחנו נכנעים לבהייה בסרטונים שהועברו אלנו באמצע שום מקום בכיכובם של חתול קופץ מגובה או כלב מכסה ברוך תינוק בן יומו. זה מתחיל בקטנה ויכול להימשך 20 דקות בלי שמצמצנו. קוראים לזה אסקפיזם ממכר, אבל יש סיבה נוספת להרגיש טוב עם עצמנו על "בזבוז הזמן" הזה כביכול. מחקר מצא שצפייה בסרטונים של חיות מתוקות גם תורמת לבריאות שלנו ומרגיעה את נפשנו. ויום בחירות - יום רווי מתח ולחצים - הוא בדיוק היום לדבר על זה. 

חתלתול וכלבלב מתחבקים (צילום: Ermolaev Alexander, Shutterstock)
למה לי פוליטיקה עכשיו | צילום: Ermolaev Alexander, Shutterstock

מחקר שנעשה באוניברסיטת לידס גילה כי רמות גבוהות של חרדה, לחץ דם וקצב לב יורדות לאחר צפייה של חצי שעה בסרטונים של בעלי חיים. מדובר באחד המחקרים שהיינו שמחים להשתתף בהם כנסיינים: 15 סטודנטים מהאוניברסיטה שהיו במהלך תקופת בחינות לחוצה התבקשו לצפות בתמונות ובסרטונים של בעלי חיים חמודים במשך 30 דקות בסך הכל. החוקרים ביקשו לחקור את ההשפעה הפיזיולוגית והפסיכולוגית שיכולה להיות בחשיפה לבעלי חיים חמודים על אנשים פרטיים.

 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

התוצאות היו ברורות: קצב הלב של כלל הנסיינים ירד ב-6.5% בממוצע תוך 30 דקות בלבד. לחץ הדם ירד ממצב של יתר לחץ דם לרמה נורמלית. כמו כן, גם רמות החרדה בקבוצה פחתו בממוצע ב-35%, ואנשים מסוימים העידו על ירידה של כמעט 50% ברמות הלחץ.

כובשת את כולם: קואקה

ומיהן החיות החמודות שתרמו למצב הרוח הכללי ולבריאות הנפש והלב? ובכן, ברשימות הסרטונים היו ברווזים, חתלתולים, חתולים, גורים, כלבים, אלפקות, גורי נמר, גורי אריות, גורילות תינוקות, קופים וקוקאות. ומי בעל החיים שהצליח לכבוש את לבבות כל הנסיינים במיוחד? הכירו את הקואקה, חיית כיס קטנה שגדלה במערב אוסטרליה והוכחה כבעלת השפעה חיובית ומיידית על המשתתפים.

View this post on Instagram

A post shared by Madison (@quokkadailylove)



ממצאי המחקר היו כה מובהקים ובעלי השפעה משמעותית עד כדי כך שהוחלט באוניברסיטה לשלוח את הסרטונים לסטודנטים על מנת לשפר את רווחתם הנפשית בטרם בחינות גדולות. מוזמנים לשלוח לעצמכם חלק מהסרטונים כאן ברגעי לחץ וחרדה בחיים.

עוד ב-mako בריאות:
>> אוהבים תרד? יש משהו שאתם צריכים לדעת
>> מחקר מצא יתרון נוסף לחיסון הקורונה
>> יש לכם טעם מוזר בפה? זו עלולה להיות הסיבה