ממחקר שנעשה לאחרונה עולה פתרון מפתיע לנשירת שיער: תרופה המיועדת למטופלים החולים בסרטן הערמונית. האם בקרוב נראה את התרופה משווקת לאנשים שסובלים מאובדן שיער? עדיין לא, אבל ייתכן מאוד שיש פוטנציאל לכך.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

התרופה המדוברת נגד סרטן בבלוטת הערמונית נקראת ביקאלוטאמיד ותפקידה המקורי הוא לחסום קשר בין טסטוסטרון לתאי סרטן, מה שמאט ומונע התפתחות של תאים סרטניים ואף יכול להקטין גידולים. למעשה, היכולת של התרופה לחסום טסטוסטרון היא שהובילה מדענים לנסות אותה כתרופה לאובדן שיער המיועדת לנשים. נשירת שיער קורית מסיבות שונות, ביניהן מנופאוזה וגנטיקה. אך גם טסטוסטרון קשור להתקרחות אנדרוגנית, הצורה הנפוצה ביותר לאובדן שיער בקרב נשים.

נשירת שיער (צילום:  MRAORAOR, shutterstock)
יכול להיות יעיל לנשים במנופאוזה | צילום: MRAORAOR, shutterstock

טסטוסטרון הוא אמנם הורמון זכרי, אך הוא קיים בכמויות קטנות אצל נשים ויכול לתקוף את זקיקי השיער ולהוביל לנשירת שיער מואצת בקרב נשים. תהליך זה מואץ בשלב הפוסט-מנופאוזה, כשרמות הטסטוסטרון בגופן של נשים הולכות ונעשות דומיננטיות יותר.

כתוצאה מכך, שיער היוצא מזקיקים שנפגעו נעשה דק יותר וקצר יותר, עד שלבסוף זקיק השערה מצטמק לחלוטין ומפסיק לייצר שיער. התוצאה: השיער הולך ונעשה דליל יותר. התקרחות אנדרוגנית תוקפת אחת מכל שלוש נשים ונמצאה קשורה לסיכון מוגבר לדיכאון. היא מתחילה בשלב מאוחר יותר בחיים בהשוואה להתקרחות גברית ותסמינים מתחילים להופיע לרוב בגילי ה-50 או ה-60.

עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות: זה הפרי הכי משמין של החורף
>
> חשבה ששכן מאיר בפנס לייזר וגילתה דבר נורא
>
> כך תנצלו את ארוחת הצהריים שלכם לירידה במשקל 

מינוקסידיל היא תרופה נפוצה לאובדן שיער, אך היא לא יעילה אצל כולן ועלולה לגרום לתופעות לוואי כמו פריחה בעור וכאבי ראש. במחקר הנוכחי, 17 נשים קיבלו ביקאלוטאמיד בכמוסות מדי יום, או יומיים, במשך שישה חודשים לפחות. לפי תוצאות המחקר הראשוני, שפורסמו בכתב העת הרפואי Dermatologic Therapy, נמצא שיפור משמעותי בצפיפות השיער ב-53 אחוז מהנשים. דרמטולוגים ביצעו הערכה ויזואלית של מצב השיער של הנשים שהשתתפו במחקר ולפי זה נמדדו התוצאות.

החוקרים מדווחים כי הנשים לא סבלו מתופעות לוואי משמעותיות, אך במטופלי סרטן זה עלול לגרום לפריחה בעור והזעת לילה. אמנם מדובר במחקר קטן במיוחד וראשוני, החוקרים מאמינים כי הוא מראה על פוטנציאל. "טיפול בתרופה זו עשוי להיות אפשרות שימושית עבור נשים", כתבו החוקרים. אך בינתיים נצטרך לחכות למחקרים מעמיקים יותר לפני שנוכל לראות את התרופה בשימוש.