אומרים שהפכים נמשכים זה לזה, אבל למען האמת זה לא תמיד נכון. רוב האנשים יחפשו דווקא מישהו שיהיה דומה להם, בהשכלה, בתפיסה הפוליטית ובחלומות לעתיד. מדוע? משום שאנחנו רוצים להיות עם מישהו שמבין אותנו ורוצים את מה שאנחנו רוצים מהחיים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אז, איך בכל זאת ניתן להסביר את ההפכים? ובכן, לפעמים אנחנו נמשכים למה שאנחנו רוצים להיות, על אף שאיננו כאלה. לפעמים זה עובד, ולפעמים הסתירה בין מה שאנחנו למה שאנחנו חושבים שאנחנו רוצים גדלה. אבל למה זוגות הופכים להיות דומים אחד לשני? הנה 4 סיבות אפשריות:

1. גם הגנטיקה קובעת

אם חשבתם שזה נותר ברובד הנפשי, יש לכם עוד מה ללמוד על התופעה. מעבר לבחירה הרציונלית שלנו לבחירת בני זוג, יש גם את הבחירה הביולוגית. במחקר שנעשה על זוגות, נמצא כי בשלב מסוים בחיים, אנשים נוטים לבחור בבני זוג שיש להם מטען גנטי דומה לשלהם. מה הרעיון מאחורי זה? באופן בלתי מודע אנחנו מחפשים להבטיח את העברת הגנים שלנו לדור הבא. אך כמובן שזה לא תקף לכל הזוגות, ולא לכל התקופות בחיים.

2. אתם חולקים את אותן החוויות

מחקר של רוברט דז'ונק שנעשה על נקודות דמיון בפנים של בני זוג התבסס על של תמונות הפנים שלהם מתקופות חיים שונות. מה שהתגלה הוא שזוגות שחיים ביחד כ-25 שנים ומעלה למעשה מאמצים את אותן הבעות הפנים. יש שתי השערות לכך, הראשונה היא שמדובר בסך החוויות המשותפות שלהן שהותיר סימנים זהים על פניהם, והסברה השנייה קשורה לסעיף הקודם – שזה משום שיש ביניהם דמיון גנטי. בכל אופן, התיאוריה של דז'ונק ברורה – שני אנשים שעברו ביחד קשיים ואתגרים כל החיים כנראה יחלקו את אותם הסימנים על הבעת הפנים שלהם.

זוג נשוי (צילום: Shutterstock/Goodluz)
אתם חולקים את אותה הסביבה, אותו הפרצוף ואותם החיידקים | צילום: Shutterstock/Goodluz
עוד ב-mako בריאות:
>> בסוף זה יעבור: 11 דרכים לשחרר עצירות
>> נס הקוקוס: 25 שימושים מלהיבים לשמן קוקוס
>> יצא לכם גיל מבוגר מדי במחשבון הגיל האמיתי? מה משפיע על שקלול הגיל שלנו?

3. כמה שיותר מאושרים, ככה יותר דמים

התיאוריה של דז'ונק בדבר הדמיון בין הפרצופים של בני הזוג מבוססת על עיקרון אחד בסיסי: אנחנו מחקים את האנשים שאנחנו איתם הכי הרבה. התופעה נקראת "חיקוי לא מודע", והיא ידועה לחוקרים מזה שנים. לכן אנחנו גם נוהגים לחקות את הקול של החברים שלנו, את הרגשות שלהם, את הלחץ של אמא שלנו – הכל קשור לקבוצת תאים במוח שלנו שנקראת "נוירוני מראה".

4. המערכת החיסונית גם מזדהה

מחקר חדש מגלה שזוגות נשואים לא רק נראים אותו דבר מבחוץ, אלא גם מבפנים. מסתבר שהמערכת החיסונית של זוגות נשואים הופכת להיות דומה לאורך השנים. כשהחוקרים השוו את המערכת החיסונית של הזוגות הנשואים לכזו של אנשים זרים, הם גילו שבקרב זוגות יש שוני של פחות מ-50 אחוז, לעומת זרים. המערכת החיסונית שלנו מורכבת רק מ-25 אחוז גנטיקה, והשאר זה סביבתי, לכן זה רק הגיוני שאם חולקים את אותה הסביבה במשך שנים רבות, גם החיידקים שלכם יהיו מתואמים. 

אבל, לאחר שהוכחנו שבני זוג מתחילים להיראות אותו הדבר בשלב מסוים, חשוב לנו שתדעו שזה לא אומר שאנשים באמת הופכים לאותו האדם. מחקר שנעשה על זוגות בשנת 2010 גילה שלאחר 40 שנות נישואין, בני הזוג עדיין שימרו את האישיות הנפרדת שלהם לחלוטין. אפילו אם אתם חולקים את החיים, הפנים ואת ההרגלים שלכם עם אותו האדם למשך 40 שנה, אתם עדיין לא הופכים לאותו בנאדם. 


(מקור)

>> איך מתחילים להתאמן? הנה 10 טיפים שיעזרו לכם להיכנס לזה