אם הייתם נפגשים עם חבר שהיה אומר לכם שהוא מצונן, כנראה שהייתם מתרחקים ממנו מחשש להדבקה. אבל מה לגבי מצב רוח? האם אי פעם חששתם שמצב הרוח של חבריכם ישפיע גם עליכם? מחקר חדש בדק את הסוגיה והגיע למסקנה, שגם מצבי רוח מדבקים לא פחות מהצטננות.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

צוות חוקרים ניתח מידע שנלקח ממחקר אורך (מחקר הכולל מעקב ממושך אחר קבוצת נבדקים) על בריאות מתבגרים ומבוגרים. הם מצאו כי בקרב מתבגרים אמריקאים, הן מצב רוח טוב והן מצב רוח רע נוטים להתפשט בקרב קבוצות חברים.

"חקרנו אם ישנה הוכחה לכך שמרכיבים מסוימים של מצב רוח (כמו תיאבון, עייפות ושינה) מתפשטים במעגלים חברתיים של מתבגרים", הסביר רוב אייר, חוקר סטטיסטיקה של בריאות הציבור והחוקר הראשי במחקר. הם מצאו כי אם אתם מקיפים את עצמכם באנשים שלרוב מרגישים שמחים, הסיכוי שתהיו שמחים עולה. אחת החוקרות, פרופ' פרנסס גריפית'ס מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וורוויק, טוענת כי למרות שדיכאון אינו נמצא "מידבק" בקרב קבוצות חברים, ממצאים אלו יכולים להיות יעילים בהתמודדות עם בני נוער הסובלים מדיכאון. "ההבנה כי מרכיבים אלו של מצב הרוח יכולים להתפשט ברמה החברתית, מציעה כי אמנם יותר קשרים חברתיים מפחיתים סיכון לדיכאון – אך חשוב גם להפחית התפשטות של מצב רוח שלילי".

עוד ב-mako בריאות
>> האם הכי משתלם לעבור השתלת שיער בטורקיה?
>> ג'ניפר אניסטון לא שוכחת לשתות את זה בכל בוקר
>> הדרך המושלמת לרדת במשקל - בלי להישאר רעבים

מחקרים רבים נעשו בשנים האחרונות בכל הנוגע להדבקה רגשית, אך עדיין למדע אין תשובה חד-משמעית לגבי מקור העניין. התפיסה המקובלת היא שהבסיס לזה נמצא בנוירונים מסוימים במוח שלנו. אם התבאסתם שאתם עלולים "להידבק" ממצב רוח שלילי של חברכם, אתם יכולים להתנחם בכך שאחד הדברים המידבקים בקרב חברים - היא מוטיבציה. לכן קורה שחברים נדבקים במוטיבציה אחד של השני ויוצאים לריצות ביחד, פותחים עסק משותף או משתתפים יחדיו בפרויקטים חדשים.

via GIPHY