חיבה למשקאות מרירים יכולה להעיד על אישיות אפלה ומרירה, כך מצאו פסיכולוגים מאוניברסיטה באוסטריה. מסתבר שאנשים שנוטים להעדיף טעמים מרירים מפגינים גם יותר סימנים לסאדיזם, מקיאווליזם ונרקיסיזם. כלומר, נטיות לאי מעורבות רגשית, אנוכיות ורצון למנוע עונג מאחרים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

המחקר נערך על 1,000 נבדקים בשני ניסויים שונים. מאכלים מרים שנבדקו היו שוקולד מריר, קפה שחור, צנוניות ומי טוניק. בניסוי הראשון נבדקו 500 משתתפים שהתבקשו לדרג את העדפתם למאכלים שונים. לאחר מכן הנבדקים מילאו שאלוני אישיות שבדקו את מידת האגרסיביות שלהם, הנטייה האגואיסטית שלהם ומידת היציבות הרגשית שלהם. ממצאי הניסוי איששו שיש קשר חזק בין העדפה של טעמים מרים לבין נטייה לפסיכופתיות. "זוהי ההוכחה האמפירית הראשונה לקשר שבין טעמים מרים לבין נטיות להפרעה נפשית", אומר ראש המחקר לדיילי מייל.

מהלכו של הניסוי השני היה דומה, הוא נעשה על כמות דומה של נבדקים והוא אישר את תוצאות הניסוי הראשון. "התוצאות מראות שככל שאנשים יותר אוהבים טעמים מרים, כך האישיות שלהם אפלה יותר", אומר ראש המחקר. "יכול להיות שזה קשור לכך שסאדיזם קשור להנאה מפעולות כואבות או לא נעימות, לכן אנשים שאוהבים טעמים מאוד מרים, שאינם מענגים אנשים רגילים, הרבה פעמים מתגלים כבעלי נטיות כאלה. ההנאה שלהם נובעת בדיוק מכך שהגוף דוחה את זה".

עוד ב-mako בריאות:
>> העור יימתח להקשב: 9 מזונות שגורמים לעור פנים צעיר
>> כמו איידס? התגלה וירוס אנושי חדש
>> לא התאמנתם כבר שבוע? הלך הכושר