חיידק ה-MRSA או בשמו המלא - סטפילוקוקס זהוב עמיד למתיצילין, הוא חיידק בעל עמידות לאנטיביוטיקה, שכתוצאה מכך עלול לגרום לזיהומים מסוכנים. MRSA נפוץ בבתי חולים ומהווה איום על מאושפזים, במיוחד עבור אלו בעלי מערכת חיסונית חלשה. אך כעת צוות חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה מציע שיטה חדשה שעשויה להיות יעילה נגד אותם חיידקים. לטענתם, ניתן להפחית את הסיכון להידבקות ב-MRSA בשליש אם משתמשים במקלון לניקוי הנחיריים ובמי פה מיוחדים, לאחר האשפוז בבית החולים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

חיידקי ה-MRSA עלולים לפגוע בעור, בלב, במוח, בריאות, בעצמות ובמפרקים ומרביתם גורמים למטופלים שהשתחררו מבית החולים – לחזור שוב עקב זיהום. צוות מדענים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קליפורניה ניסה להתחקות אחר חיידקי ה-MRSA ולהבין מה קורה למטופלים לאחר שהם משוחררים מבית החולים, והצליח להגיע לפתרון מעשי שיעזור לאנשים שהתאשפזו בבית חולים להימנע מהידבקות בחיידק ה-MRSA שעמיד לאנטיביוטיקה. "זה פתרון מאוד פשוט. אתם לא צריכים לבלוע תרופה, אתם רק צריכים לנקות קצת יותר את הגוף שלכם", אומרת מחברת המחקר, ד"ר סוזן הואנג, רופאת נשים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת קליפורניה.

עוד ב-mako בריאות:

>> האם צריך לזרוק שום שהתחיל לנבוט?
>> ישנים פחות מ-7 שעות? זהירות, זה מסרטן
>> קופסאות השימורים שאתם חייבים להעיף

סיכון נמוך יותר ללקות בזיהום חמור

המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי New England Journal of Medicine, כלל יותר מאלפיים מטופלים בבתי חולים ברחבי דרום קליפורניה. בכולם נמצאו חיידקי MRSA. לכל המשתתפים ניתן מידע על דרכים להימנע מזיהום ומחציתם קיבלו כמה מוצרים מיוחדים: מי פה, סבון נוזלי שמכיל חומר אנטיספטי ומשחה אנטיביוטית למרוח בפנים האף. הם התבקשו להשתמש בהם מיום שני עד שישי, אחת לשבועיים, במשך שישה שבועות.

שנה לאחר מכן נמצא כי 6 אחוזים מהקבוצה שהשתמשה במוצרי ניקוי נוספים פיתחו זיהום מחיידק MRSA, בהשוואה ל-9 אחוזים בקבוצות ביקורת. לטיפול לא היו תופעות לוואי חמורות. 44 אנשים דיווחו על יובש או גירוי בעור, אך רובם המשיכו להשתמש במוצרים למרות זאת. כמחצית מכלל המשתתפים פרשו מהניסוי בשלב התחלתי או לא נמצאו שנה לאחר מכן כשנעשה מעקב.

"שיעורי אשפוז גבוהים מהממוצע הארצי", ארכ (צילום: החדשות)
מטופלים רבים נדבקים בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה במהלך האשפוז | צילום: החדשות

חשוב לציין שהסיכון ללקות בזיהום מבית החולים לא נעלם כשאתם חוזרים הביתה לאחר האשפוז. מומחים מדגישים שבהחלט משתלם למטופלים לעשות כל שביכולתם כדי למנוע הידבקות בזיהום והפצתו לבני המשפחה גם לאחר שהשתחררתם מבית החולים.