אם הרעיון שלכם לערב מושלם כולל את בני הזוג שלכם ובקבוק יין, תשמחו לשמוע שזה בדיוק מה שעוזר לשמר את התשוקה בקשר. לפי מחקר שהתפרסם בכתב עת מוביל בפסיכולוגיה, זוגות ששותים אלכוהול ביחד מדווחים על פחות היבטים שליליים במערכת היחסים לאורך זמן. יתרה מכך, ההשפעה על נשים היא אפילו גדולה יותר, וכולנו יודעים כמה חשוב שהאישה תהיה מרוצה במערכת היחסים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

עם זאת, אם אחד מבני הזוג לא מתחבר לשתיית אלכוהול, זה יכול דווקא להחמיר את מצב מערכת היחסים. במחקר נמצא כי בקרב זוגות מעל גיל 50, האפקט היה זהה בין אם שני בני הזוג שתו, או ששניהם נמנעו משתייה. "נשים וגברים ששתו אלכוהול עם בני הזוג שלהם דיווחו על ירידה ברגשות השליליים במערכת היחסים, לעומת גברים שלא שתו, ולרוב דיווחו על עלייה ברגשות השליליים", נכתב בסיכום המחקר.

המחקר סקר 4,864 אנשים נשואים שהיו ביחד בממוצע של 33 שנים, ובדק את תדירות שתיית האלכוהול השבועית שלהם, לעומת מספר הפעמים בשבוע בו הרגישו שבני הזוג שלהם מעצבנים, ביקורתיים או דורשים יותר מדי. "תוצאות המחקר יכולות להיות קשורות לכך שזוגות ששותים ביחד למעשה מבלים יותר זמן איכות ביחד", אומרת מנהלת המחקר ד"ר קירה בירדיט לרויטרס. "המחקר מדגיש שהשתייה אינה משמעותית כאן, אלא העובדה שהם מבלים זמן ביחד".

עם זאת, חשוב לציין כי שתיית אלכוהול בקרב מבוגרים יכולה מהר מאוד להפוך להרגל בעייתי. כ-20 אחוז מהגברים ו-6 אחוזים מהנשים במחקר הוגדרו כבעלי בעיית שתייה. "לבני הזוג יש השפעה גדולה מאוד אחד על השני, בעיקר כשמגיעים לשלב הפנסיה. כשתיית האלכוהול הופכת לבעיה, ובן זוג אחד צריך להפסיק לשתות, כדאי, למען מערכת היחסים, שגם בן הזוג השני יפסיק", היא מוסיפה. העיקר הוא לא בקבוק היין, הוא העובדה שאפשר לשבת אחד עם השני בערב, בלי טלוויזיה ובלי הסחות דעת, ופשוט לדבר ולהשתחרר.

עוד ב-mako בריאות:
>> לא לנודניק: 7 דברים שלא כדאי לעשות בבוקר
>> החלום ושברו: האם הסרת שיער בלייזר מסרטנת?
>> סלמון ובטטה: 9 הארוחות הכי בריאות שיש