אם גם אתם מאלה שמנסים להוריד נואשות במשקל, או להילחם במחלת הסכרת המעצבנת, ייתכן ומה שעוצר בעדכם מלהצליח זה לאו דווקא ניסיונות כושלים מצדכם, אלא כימיקלים שאתם משתמשים בהם ולא יודעים את טיב ההשפעה האמיתית שלהם.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מחקר שנערך באוניברסיטת טקסס שבאוסטין בקרב יותר מ-1,300 מקרים מצא כי לא מעט חומרים שאנו משתמשים בהם כמעט מדי יום מסוגלים לשבש לנו את הפעילות ההורמונלית בגוף, וכי ניתן למצוא קשר ישיר בין פעילות הורמונלית משובשת שכזו לבין מחלות כמו סוכרת, השמנת יתר, חוסר פוריות, מחלות לב, סרטן השד, סרטן השחלות, סרטן הערמונית, התפתחות מוחית מעוכבת בקרב ילדים ועוד.

החוקרים טוענים כי הנתונים לא מגיעים ממדענים שחוקרים את השפעות הכימיקלים הללו על תאים או בעלי חיים, אלא דווקא מרופאים שמתמחים בבעיות הורמונליות. הממצאים גילו כי על כל אחד מאיתנו לקחת משנה זהירות כאשר אנחנו משתמשים באחד מ-85 אלף הכימיקלים הבאים, שמחולקים לפי קבוצות:

Bisphenol A ו-Bisphenol S, שניתן למצוא בפלסטיקים שמאחסנים מוצרי מזון, בפחיות שימורים ממתכת או בקבלות שניתנות לנו לאחר הרכישה.

Phthalates – כימיקלים שנעשה בהם שימוש בכלי פלסטיק רכים וגם בכמה בשמים, סבונים, שמפו ומוצרי קוסמטיקה.

עוד ב-mako בריאות:
>> האם משטחי הגומי בגני השעשועים באמת מסרטנים?
>> די לגנוח: כללים בסיסיים בהתנהלות בחדר כושר
>> מרגישים נפוחים אחרי האוכל? לא תאמינו למה זה קורה

חומרי הדברה, כמו למשל DDT.

Triclosan – כימיקל אנטי בקטריאלי.

לא כולם מפריעים לפעילות ההורמונלית שלנו, מבהירים החוקרים, אבל גם אם רק אחוז אחד מהם מסוגל לגרום לכך, הרי שמדובר בלפחות 850 כימיקלים שונים שמסוגלים לפעול במינון נמוך במיוחד. "גם אם אתם אוכלים ארוחה בריאה בכלי פלסטיק, זה יכול להזיק לכם לבריאות", טוענים החוקרים.

אין תמונה
אוכלים בעבודה בקופסאות פלסטיק?

נשים בהריון וילדים צריכים הכי להיזהר

אז מה עושים? החוקרים קוראים לרופאים להקדיש תשומת לב מדויקת יותר להשפעות של החומרים הללו בקרב מטופלים, בעיקר לכאלו שעוברים טיפולי פוריות, ולהנחות אותם לא להשתמש בחומרים משבשי הורמונים כאלו. עיקר הדאגה, למען האמת, היא בעיקר כלפי נשים בהריון וילדים קטנים, שחשיפה לחומרים הללו בשלב ההתפתחות יכולה להיות קריטית במיוחד.

יחד עם זאת, לא כולנו יודעים תמיד בדיוק באילו כימיקלים משתמשים יצרני המזון והפלסטיק, כך שהחוקרים מדגישים כי יש צורך במימון של מחקרים נוספים בנושא, וכי יש להגביר את הפיקוח בכל הנוגע לתהליכי ייצור החומרים.

>> דיאטה חדשה: גורו התזונה שתשלח לכם אוכל הביתה