יותר ויותר מחקרים יוצאים בשנים האחרונות על ההשפעה ההרסנית שיש לאכילה בלילה על הגוף שלנו. כשאנחנו נשארים ללמוד או לעבוד כל לילה אנחנו גאים בעצמנו שהצלחנו לנצח את ההרגלים שלנו, אך למעשה כשזה נעשה לעתים קרובות, זה עלול לגרום להשלכות בריאותיות קשות. מחקר חדש מצא קשר בין אכילה לילית לסיכון מוגבר למחלות לב ולסוכרת. על פי החוקרים שביצעו את הניסוי על חולדות מעבדה, נראה שהאשמה העיקרית היא השעון הביולוגי שלנו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר פורסם בכתב העת הרפואי Experimental Physiology, ונעשה על ידי חוקרים מהאוניברסיטה הלאומית האוטונומית של מקסיקו. במחקר נבדקו רמות של שומן (טריגליצרידים) בדמן של חולדות מעבדה. הם מצאו כי לאחר שהם האכילו את החולדות בתחילת שלב המנוחה שלהן, כמות השומן בדם עלתה בצורה חדה ודרסטית יותר מאשר כשהם האכילו אותם במהלך שעות הערות שלהם, כאשר הם פעילים. כשהוסר החלק במוח ששולט בשעון הביולוגי, יותר לא נצפה שינוי ברמות השומן שלהם.

רמות גבוהות של שומן בדם נקשרות למחלות לב ולסוכרת. מחלות אלו לרוב אופייניות בקרב אנשים המנהלים אורח חיים המתעלם מהשעון הביולוגי שלנו – ואנשים אוכלים בערב ובלילה. מחקר זה מחיש מדוע אורח חיים כזה שאינו מותאם לשעון הביולוגי שלנו עשוי להוביל לרמות גבוהות של שומן בדם ולפיכך גם לסיכון מודבר למחלות לב.

עוד ב-mako בריאות
>> המחלה הקשה שנפוצה במזה"ת - ובארץ לא מכירים
>> זו הסיבה שהכתפיים שלכם תפוסות כל הזמן
>> הטריקים הפשוטים האלה מנצחים את החשק למתוק

רוד בוג'יס, ממחברי המחקר, כתב כי "העובדה שאנחנו יכולים להתעלם מהשעון הביולוגי שלנו היא חשובה להישרדות שלנו; אנחנו יכולים להחליט לישון במהלך היום כשאנחנו עייפים בצורה קיצונית, או לברוח מסכנה במהלך הלילה. אולם, כאשר אנחנו עושים זאת לעתים תכופות – יחד עם עבודה במשמרות, ג'ט לג או לילות לבנים, זה יכול לפגוע בבריאות שלנו בטווח הרחוק, בייחוד כאשר אנחנו אוכלים בשעות שבהן אנו אמורים לישון".