על פי מחקר חדש שפורסם לראשונה באתר The Guardian, מדענים גילו כי מלח ים, המופק מאידוי של מי ים – מזוהם בפלסטיק. החוקרים מצאו עקבות של פלסטיק במלח ים הנמכר בארה"ב, סין וברחבי אירופה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הפלסטיק הגיע מפסולת המצויה באוקיינוסים, שמתפרקת ולבסוף מגיעה גם לאוכל שלנו. במחקרים קודמים נחשף כי נמצא פלסטיק גם בדגי מאכל.

את המחקר הנוכחי הובילה שרי מייסון, מרצה באוניברסיטת מדינת ניו-יורק, שעבדה עם חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה במטרה לבדוק הימצאות של מיקרופלסטיק במלח, בירה ובמי שתייה.

"לא רק שפלסטיק חלחל לחברה שלנו בכל הנוגע לשימוש יומיומי, אלא שהוא חודר גם לסביבה", הסבירה מייסון. כמו כן, היא הוסיפה כי פלסטיק "נמצא בכל מקום, באוויר, במים, במאכלי ים שאנו אוכלים, בבירה שאנו שותים, במלח שאנו משתמשים בו – פלסטיק פשוט נמצא בכל מקום".

במהלך המחקר, בדקו החוקרים 12 סוגים של מלח ים, כולל עשרה שנמכרים בחנויות מכולת ברחבי ארה"ב. הממצאים מראים כי אם אנשים צורכים את הכמות היומית המומלצת של מלח, ייתכן שהם מעכלים קרוב ל-660 חלקיקי פלסטיק מדי שנה. מה שצריך להדאיג את האמריקאים, זו העובדה שרובם צורכים הרבה יותר מהכמות המומלצת – ולפיכך גם צורכים יותר חלקיקי פלסטיק. על פי משרד הבריאות, רוב הישראלים צורכים פי 2 מהכמות היומית המומלצת של מלח, לכן ייתכן שגם מצבנו לא מזהיר.

עוד ב-mako בריאות
>> ירדתם במשקל לאחרונה? אתם חייבים לקרוא את זה
>> הפעולה היומיומית הזו עלולה להרוג אתכם
>> הטיפים האלה יעזרו לשינה שלכם לחזור לשגרה

מה שאף עוד יותר מדאיג, זו העובדה שלא נעשו מחקרים על השפעת הפלסטיק על התזונה שלנו. כך סיפר לגרדיאן חואן קונסה, מרצה שערך מחקר על מלח ים באוניברסיטת אליקנטה בספרד.

"אני מקווה שמה שייצא מזה, זה לא שצרכנים יחליפו מותגים וינסו למצוא משהו שמכיל מלח שולחן", אומרת מייסון. היא מוסיפה כי אנשים רוצים להתנתק וחושבים שזה בסדר אם ישתו מכוס פלסטיק בכל יום, אך שעלינו להתמקד בחדירת הפלסטיק לחברה שלנו ולמצוא חומרים אחרים להשתמש בהם במקום.