בעקבות תוכנית משרד האוצר לקיצוץ רוחבי בהיקף של 5% מתקציבי המשרדים, מתוכנן גם קיצוץ של כ-300 מיליון שקלים מתקציב הבריאות. הצעד הצפוי מדיר שינה מעיני רבים במערכת הבריאות. אחרי שמנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, כבר התבטא בנושא ואמר כי "הגזירות פוגעות באנשים החלשים ביותר בחברה", כעת מצטרפים לדברים מנכ"ל בי"ח ברזילי, אחד מבתי החולים שהתמודד עם מספר פצועים משמעותי ביותר; ופרופ' זאב רוטשטיין, שבעבר ניהל את בי"ח הדסה.

פרופ׳ חזי לוי, מנכ״ל המרכז הרפואי ברזילי ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר: "כמנהל בית חולים, שנלחם מזה 3 חודשים על חיי פצועים רבים ומורכבים, צר לי שדווקא כעת בוחרים לקצץ בתקציב משרד הבריאות בכלל, ובתקציב בתי החולים הממשלתיים בפרט. רווחת החולים והפצועים, קיצור תורים והגברת הנגישות לחולים הם מטרות נעלות של ממשלת ישראל ומשרד הבריאות! הפגיעה המוצעת בבתי החולים הממשלתיים ובתאגידי הבריאות תפגע אנושות ברפואה הציבורית, שממילא מורעבת שנים רבות, למרות התגייסותה לכל משבר בשנים האחרונות. זה יביא לפיטור עובדים רבים בכל הסקטורים, לצמצום שירותי בריאות, להארכת תורים ולסגירת התאגידים במרכזים הרפואיים; שמספקים מחקרים, תרומות, כוח אדם, ניתוחים בערבים וקיצור תורים וסיוע לבתי החולים בהרחבת תשתיות וטכנולוגיות חשובות ויקרות. אנחנו פונים בקריאה נרגשת, שלמען בריאות הציבור, לא יתרחש המהלך הזה!".

חילוץ פצועים על ידי 669 (צילום: דובר צה"ל)
"הנושא בדמנו!". פצועים מחולצים לבתי החולים | צילום: דובר צה"ל

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה לשעבר: "מערכת הבריאות הנמצאת במצב של הרעבה ממושכת, נדרשה שוב להתמודד עם אתגר של טיפול בנפגעי המלחמה. איכשהו, התגלו הגיבורים האמתיים: צוותי המערכת הפגינו כוחות על ולא הכזיבו. אבל חשוב להבין שהנס הזה לא יימשך אם לא תופסק הרעבתה, אם לא ישכילו קברניטי הציבור בעת הזאת להציב בראש סדר העדיפויות שירותים חיוניים אלה על פני מחויבויות קואליציוניות, יזרימו למערכת הציבורית את הדרוש לפעילותה המורחבת ויפסיקו עם הגזרות על המערכת הפרטית המסייעת בהורדת העומסים מהציבוריים. הנושא בדמנו!"