נס במודיעין: תינוקת בת 8 חודשים נחנקה מבלון וניצלה ברגע האחרון. אמה, מירה (שם בדוי), מתארת את השתלשלות המקרה המלחיץ: "היא שיחקה עם בלון על הריצפה בחדר העבודה של בעלי בזמן שהוא עבד. הוא כל הזמן הסתכל עליה אבל לא הבחין במשהו חריג. בשלב מסוים הוא ניסה להאכיל אותה אבל היא סירבה ואז השתעלה ונחנקה". בנקודה הזאת מירה בדיוק הגיעה הביתה. "ניסיתי להאכיל אותה בעצמי אבל היא נחנקה וצרחה. פחתי לה את הפה וראיתי משהו כחול מבצבץ מהלוע. ניסיתי לשלוף את החפץ באצבעות, אבל זה נדחף עמוק יותר לתוך קנה הנשימה". מירה מיהרה להתקשר לרופא, אך הוא לא ענה. "חטפתי תיק ומיהרתי איתה למוקד טרם רפואה דחופה".

שם במוקד, ד"ר פאדי סאלח, רופא שניגש אליה, הבחין במצוקת התינוקת. הוא פתח את פיה אז ראה חלק מהבלון מבצבץ, ובעזרת ציוד רפואי שלף אותו בזריזות. בשלב הזה התינוקת כבר החלה לנשום ולאחר מספר דקות שבה להיות חיונית ונינוחה.

תינוק מאושפז, אילוסטרציה (צילום: sfam_photo, shutterstock)
צילום: sfam_photo, shutterstock

"חשוב לייצר סביבה בטוחה שתמנע אסונות"

ד"ר יצחק אפלבאום, מומחה לרפואה דחופה מטרם, מבקש להזהיר הורים מפני מקרים דומים: "ילדים עד גיל 4 נמצאים בסיכון מוגבר לחנק ולכן חשוב ליצור עבורם סביבה בטוחה שתמנע אסונות. ילדים בגילים אלה, חוקרים את הסביבה באמצעות הכנסה לפה של כל חפץ שנקרה בדרכם. בכל שנה מגיעים למוקדי טרם עשרות ילדים שנחנקו מבליעה של חפצים קטנים, ובהם: מטבעות, כפתורים, סוללות, צעצועים מתפרקים, חרוזים וגם מזונות קשים או קטנים כמו ענבים, אגוזים ונקניקיות. המקרה הזה אומנם הסתיים בנס, אך חשוב להקפיד על השגחה בייחוד בזמן משחק ואכילה".

"הרופא אמר לנו שהיא הייתה בסכנת חיים ושזה היה עניין של כמה דקות עד שקנה הנשימה שלה היה נחסם לחלוטין", מספרת מירה. "לשמחתי, הגענו בדיוק בזמן".