למעלה מ-80 רופאים ורופאות קוראים לצה"ל להרוס את בתי החולים המשמשים את החמאס, ומפצירים: "חובה להשמיד את קיני הצרעות ובתי החולים המשמשים להם למחסה, ויפה שעה אחת קודם".

רופאי משפחה, מומחים ברפואה פנימית, מרדימים, גינקולוגים ורופאים נוספים העובדים במערכות הבריאות בכל רחבי הארץ, התאגדו תחת הכותרת "רופאים לזכויות חיילי צה"ל" ויצאו במכתב הקורא לתקיפת בתי החולים ברצועת עזה, וזאת כתגובה להודעתו של דובר צה"ל, כי מתחת לבית החולים שיפא שברצועת עזה שוכנת מפקדה של חמאס שממנה פועלים עשרות מחבלים. ברגע שבו ארגוני טרור רצחניים בנו מפקדות רצח וטרור כחלק בלתי נפרד מבתי החולים, במו ידיהם הם הפכו את למטרה לגיטימית".

"תושבי עזה שמצאו לנכון להפוך את בתי החולים לקיני טרור בניסיון לנצל את המוסר המערבי, הם אלה שהביאו על עצמם את השמדתם - יש לחסל טרור בכל מקום ובכל דרך", הוסיפו במכתבם. "פגיעה במפקדות טרור הנמצאות בתוך בית חולים היא זכותו של צה"ל ואף חובתו. הפקרת אזרחי ישראל והגנה לרבי מרצחים רק בשל הסתתרותם בבתי חולים - לא תעלה על הדעת".

בין עשרות הרופאים החתומים על המכתב בולטים פרופ' אלכסנדר אבידן, מרדים בכיר בהדסה עין כרם; פרופ' דוד שטריך, אנדוקרינולוג בכיר מבית החולים שערי צדק; ד"ר טל ניר, מנהל ארגון איגוד הרופאים החב"דים וד"ר חנה קטן, רופאה נשים בכירה בזרם הציוני דתי.

בראיון ל-103FM הסבירה ד"ר קטן את בחירתה לחתום על המכתב: "מקום שמהווה בית לטרור הוא אינו בית רפואה המוגן מלוחמה. אנחנו לא מוכנים שהצבא ינקוט עמדה שבה הוא מסכן חיילים כדי לשמור על מחבלים, שמשתמשים בבית החולים ככלי נשק לבישול מלכודת מסוכנת. המדינה מאוד הומניטרית, הרופאים רוצים שלא ייפגע אף חולה, אבל זו לא המציאות. לא ניתמם, זה לא בית חולים שמטפל בחולים, זה חמ"ל של חמאס".

"אסור שהזעזוע העמוק יהפוך להרשאה להרג אזרחים"

אמש, כתגובה למכתבם, גינה את הדברים ארגון "רופאים לזכויות אדם" וציין כי: "אסור שהזעזוע העמוק יהפוך להרשאה להרג אזרחים ואזרחיות ברצועת עזה, הסופרת גם היא את מתיה ופצועיה – בוודאי לא כשהרשאה שכזו באה מצדם של רופאים. לשמחתנו מדובר במיעוט שבמיעוט, בעוד רובה המכריע של קהילת הבריאות עסוקה בהצלת חיי אדם באשר הם".

במכתבם הוסיפו: "מה אשם פג באינקובטור, או אדם שרגליו נקטעו בפיצוץ דירתו בהפגזות במלחמה, שהם ראויים להשמדה? החותמים מציינים שניתן לפנותם לדרום למקום אחר. ברצועת עזה – בצפון או בדרום – אין בית חולים שיכול לקלוט אותם ואין אמבולנסים מצוידים להעברת חולים מורכבים, אינקובטורים לפגים, ורופאים שילוו אותם. בלי כל אלה, הקריאה לפינוי חולים אינה התחשבות הומניטרית – יש להסיר את מעטה ההטעיה – היא מה שהיא: גזר דין מוות לחולים".

מי ששותף לדברים הוא הכירורג ד"ר אבו הדואן אשרף, שאמש פרסם פוסט בדף הפייסבוק שלו שבו שיתף את חששותיו מהקריאה להשמדת בתי החולים ברצועה. "כאשר ראיתי את מכתבם של ארגון 'רופאים לזכויות חיילי צה"ל', זכרתי שני זיכרונות משמעותיים בחיים שלי. הראשון היה כשאבא שלי שמע לראשונה שקיבלתי את רישיון הרופא. הוא לקח אותי לשיחה ואמר: 'מהיום אתה רק רופא. אין שם, אין משפחה, אין רקע תרבותי, אין השבעה של שום דבר עליך כרופא. אתה רק רופא וכל חולה שמבקש לעזרתך הוא רק חולה. בלי שם, רקע או דת, פשוט חולה'. המקרה השני היה כשחוקר במשטרה שחקר אותי שאל אותי אם אני תומך בטרור, ואני עניתי בלי לחשוב אפילו לרגע 'איך אפשר להיות רופא ולתמוך בטרור בו זמנית'. לצערי, הוא צדק, זה יכול להיות".

כמו כן, בשבוע שעבר, התראיין ל- ynet Live דובר ארגון הבריאות העולמי, כריסטיאן לינדמאייר, והזהיר כי פגיעה בבתי חולים בעזה היא "הפרה של המשפט ההומניטרי הבינלאומי". זאת, למרות ההוכחות החותכות שהציגה לקהילה הבין-לאומית על פעילות חמאס מתחת לבית החולים שיפא בעזה".