אמש (מוצ"ש) התקבלה קריאה יוצאת דופן במוקד ארגון ידידים - טבעת נישואים נתקעה על ידה של שרה נקר, 20, ממרכז הארץ, וגרמה לה לנפיחות, אדמומיות ולכאבים עזים. "זו טבעת הנישואים שלי. אני עונדת אותה כבר שניים. לא עליתי במשקל ודבר לא השתנה", היא מספרת. "לפתע ראיתי שהאצבע מתחילה להתנפח. חשבתי שזה יעבור אבל זה נעשה יותר גרוע". חרף מאמציה של נקר להסיר את הטבעת באמצעים שונים כמו סבון כלים למשל, היא נותרה במקומה והאצבע המשיכה להתנפח. "הרגשתי כאבים ולחץ מטורף", היא משחזרת.

בשלב זה, היא פנתה כאמור לארגון ידידים, שהגיעו לביתה וחתכו את הטבעת. לייזי שטרן, סמנכ"ל ידידים, מספר: "ראיתי שהצעירה סובלת מכאבים והצעתי לחתוך את הטבעת. היא היססה אבל לבסוף הסכימה. לקחתי מלקחת ובעזרתה חתכתי את הטבעת. שמחתי לראות שכבר באותו הרגע היא חשה הקלה".

האצבע לאחר הסרת הטבעת (צילום: ארגון ידידים)
האצבע הנפוחה לאחר הסרת הטבעת | צילום: ארגון ידידים

 "מצב מסוכן שעלול לגרום לאובדן האצבע"

ד"ר אנדריי שופן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בוולפסון, מסביר שמדובר במצב מסוכן ביותר. "הצעירה בפירוש יכלה לאבד את האצבע אם לא הייתה פונה לעזרה. במצב כזה אין זרימת דם באצבע. היא עוברת נמק ואז נאלצים לכרות אותה, משום שרקמה של נמק עלולה לגרום לזיהום בכל הגוף. אנשים במצב הזה מגיעים למיון עם כאבים נוראיים".

לדבריו, הסימן לנמק הוא שינוי צבע האצבע לכחולה או ללבנה מאוד. "ברגע שנוצרת בצקת, כפי שככל הנראה קרה במקרה הזה, מדובר במצב מסוכן. בד"כ נהוג להשאיר את המטופלת כדי לראות אם האצבע שבה לצבע תקין לאחר שמסירים את הטבעת. למרבה המזל, הפעם הסיפור נגמר בטוב. במצב כזה יש לגשת לקבל טיפול רפואי ללא דיחוי".