"מי היה מאמין שככה נראים לא אחרי טיפול קוסמטי, אלא אחרי פעולה יום-יומית של ניגוב מגבונים", כך פתחה אורית (שם בדוי) את הפוסט המטריד שכתבה לאחר תגובה לא נעימה שחוותה בזמן שימוש במגבונים של חברת לייף מבית סופר-פארם. היא המשיכה לתאר בפירוט את החוויה: "היה חם וניגבתי לעצמי את הפנים עם המגבונים. כעבור 20 שניות הם התחילו לשרוף לי, הסתכלתי במראה והייתי המומה".

לדבריה, רק לאחר יותר מארבע שעות חלפה התגובה בעור, ואורית החליטה לפנות לסופר-פארם ולהתלונן על מה שקרה לה. לטענתה, שם ענו לה שאולי היא רגישה למוצר ושעליה להשתמש במגבונים המיועדים להסרת איפור. כעבור כמה ימים ניגבה אורית גם את הסנטר של התינוק שלה באמצעות המגבונים, וגם הוא חווה תגובה עורית דומה. "נוצרו גירוי ונקודות אדומות על הסנטר", ציינה בפוסט, שתוך דקות הפך ויראלי.

התגובה העורית בעקבות המגבונים
"נוצר גירוי ונקודות אדומות על הסנטר"

אירית: "הפוסט קיבל מאות תגובות. נשים רבות שיתפו שגם להן זה קרה, במגבונים מהסדרה הוורודה וגם מהסדרה החומה – חמאת שיאה של לייף". כך למשל, שיתפה אחת האימהות המגיבות: "השתמשנו במגבונים הכחולים מאותה סדרה, והם עשו לילדים שלנו את הפנים אדומות, בהתחלה חשבתי שזה גירוי מאוכל עד שהבנתי שזה מהמגבונים". "קרה לנו בדיוק אותו דבר עם המגבונים החומים והוורודים של הסדרה. זאת לא פעם ראשונה שאני שומעת שהמגבונים הוורודים האלה גורמים לפריחה", כתבה אמא אחרת. 

מתברר כי אין זו הפעם הראשונה שצרכנים מתלוננים על תגובה עורית בפנים עקב שימוש במגבונים מהסדרה, ובהן כוויות, אדמומיות ופריחה. אגב, אירית היא מאפרת מנוסה ולדבריה, היא תמיד משתמשת במגבונים כדי להסיר איפור פניהן של לקוחותיה. "לא האמנתי שדווקא בבית כשאני מנקה את הפנים של הבן שלי ואת הפנים שלי יקרה לי מה שקרה", היא מספרת ל-mako בריאות.

ניקוי עם מגבונים (צילום: Adam Radosavljevic, SHUTTERSTOCK)
מסתבר שמגבונים תמימים למראה עלולים לגרום לבעיות | צילום: Adam Radosavljevic, SHUTTERSTOCK

אירית מציינת כי בסופו של דבר, חזרו אליה מהסופר פארם ואמרו לה שהמוצר נבדק ונמצא תקין והציעו לה פיצוי כספי. "זה לא מספק אותי, לי חשוב שזה לא יקרה לילדים ולהורים אחרים, אני לא מרגישה שנעשתה בדיקה מעמיקה".

הגורמים לתגובה העורית

ד"ר מיכל סלומון, מומחית לרפואת עור, במרכז הרפואי שיבא, מסבירה כי לפי מה שניתן לראות בתמונות, התפרחת בעור הפנים, מתאימה לתיאור מצב של דרמטיטיס - דלקת של העור. "דלקת זו יכולה להיגרם מנטייה לדלקת עור אטופית. אנשים הסובלים מאטופיק דרמטיטיס (אסתמה של העור), יכולים לפתח תפרחת באזור הפנים כחלק ממחלתם הבסיסית. גורם נוסף אפשרי הוא דלקת עור ממגע. לאחר שימוש במוצר קוסמטי יכולה להתפתח תפרחת עורית היכן שיש מגע של העור עם המוצר. התפרחת יכולה להיגרם כתוצאה מגירוי של העור ע"י המוצר הקוסמטי או מתגובה אלרגית לאחד החומרים הקיימים בו".

לדבריה, התגובה האלרגית מתפתחת רק אצל מספר קטן מהאנשים הנחשפים למוצר הקוסמטי. "על מנת לאבחן אלרגיה יש לבצע תבחיני מטלית (patch test) - זו בדיקה המבוצעת במסגרת קופות החולים או במרפאות בבתי חולים, שבה בודקים רגישות ספציפית למרכיבים במוצר. הבדיקה מבוצעת ע"י הדבקת מדבקות על גב הנבדק המכילות את החומרים החשודים לאלרגיה. לאחר 48 שעות מההדבקה מסירים את המדבקות ובודקים אם התפתחה רגישות. מבצעים בדיקה נוספת גם לאחר 96 שעות. עד שלא בוצעה בדיקה כזאת לא ניתן לאבחן דלקת עור ממגע אלרגית".

חברת לייף: "המוצר משווק במשך שנים, ונרכש על ידי מאות אלפי לקוחות מרוצים בשנה. מגבוני לייף, המיוצרים על ידי ספק המגבונים הגדול בישראל על בד, עוברים סדרה של בדיקות איכות, עמידות וכן היפואלרגניות, ונמכרים בהתאם לתקנים המחמירים ביותר תחת רישיון משרד הבריאות.  נציין כי על גבי אריזת המגבונים מפורטות אזהרות שימוש כנדרש לפי משרד הבריאות המבהירות כי אין להשתמש במוצר אם קיימת רגישות לאחד מהמרכיבים. עם פניית הלקוחה לשירות הלקוחות, האצווה הרלוונטית נשלחה לבדיקת מעבדה במפעל ויצאה תקינה".