הנתונים העולמיים על הריונות בלתי רצויים הם מאוד עגומים. לפי הסטטיסטיקות, לפחות 4 מכל 10 הריונות הם לא מתוכננים, וברוב המקרים האישה נשארת להתמודד עם ההשלכות לבדה. כעת, קמפיין חדש מעודד גברים לקחת אחריות על תכנון המשפחה ולעבור עיקור יזום.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

התורמים לקמפיין מסבירים כי ההיגיון מאחוריו מסתמך על הקושי לספק אמצעי מניעה מודרניים לנשים באזורים עניים של העולם. כחלק מהקמפיין אירועי עיקור נערכים באינדונזיה, הודו, ספרד וארצות הברית. כך, לקראת יום העיקור הבינ"ל שייערך בפברואר, 3,000 גברים התנדבו כבר השבוע לעבור את ההליך, וכ-750 רופאים ב-25 מדינות השתתפו באירוע הבינלאומי.

אחוז הגברים שעוברים כריתת צינורית זרע, ברוב המדינות, עומד על פחות מאחוז, על אף שההליך מאוד בטוח ואין לו השפעה על חיי המין. בארה"ב ההליך קצת יותר מקובל, וכ-500 אלף גברים עוברים אותו בכל שנה. לרוב מדובר באבות שאינם מעוניינים בעוד ילדים.

כעת הרשויות באינדונזיה ובבאלי מנסות לעודד תהליכים כאלה על ידי תמריצים כספיים לגברים, אך המאמצים לא צולחים משום שלגברים עדיין יש פחד לפגיעה בגבריות כתוצאה מהניתוח.

ולגבי הניתוח עצמו, במהלכו חותכים ואוטמים את הצינורות המובילים את הזרע, מדובר בהליך שפשוט יותר מניתוח אף - אפשר ללכת הביתה אחריו ואפילו לחזור לעבודה ביום למחרת. בנוסף, לא רק שרמת ההורמונים הגבריים לא משתנה כתוצאה מהניתוח, גם נפח השפיכה לא משתנה, היות וזרע מהווה חלק מאוד קטן מנוזל השפיכה.

(מקור)


עוד ב-mako בריאות:
>> 10 סימנים שאתם אוכלים יותר מדי פחמימות
>> עובדים בלחיות בריא: 6 סיפורים על אנשים שמכורים לחיים בריאים
>> צלוליט? כך תלחמי בו כמו אלופה, גברים אתם גם מוזמנים