בסרט הזה כבר הייתם: חום, נזלת ומיד – תור לרופא, תור בבית המרקחת וגם כמה ימי מחלה בבית. אולי הגיע הזמן שתנסו משהו קצת שונה? סביר להניח ששמעתם על ריפוי בעזרת הומאופתיה, אבל מה זה בדיוק אומר?

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"מדובר בשיטה שמטפלת באדם כמכלול, ומעודדת מנגנוני ריפוי עצמיים, באמצעות תכשירים שונים. ההומאופתיה מתאימה לטיפול במגוון רחב של בעיות - החל במחלות כרוניות, דרך מחלות קלות ועד עזרה ראשונה. היא מתאימה לכל הגילאים, לנשים בהריון ולקשישים", מסביר אליעז רז, רוקח מורשה והומאופת ב"מכבי טבעי".

עוד ב-mako בריאות
>> מומחית פיענחה את שפת הגוף של טראמפ וזה מטריד
>> עייפים או בדאון? זה מה שאתם צריכים לאכול
>> כך תתאמני כמו איוונקה טראמפ

צינון? צרבת? וירוס בטן? פציעה? יש לנו תכשיר הומיאופתי בשבילכם

"חשוב להבין שהתכשירים ההומאופתים מותאמים לתמונת מצב המאפיינת מחלה, ולא רק למחלה עצמה, ולכן חשוב להבין מהם התסמינים המדויקים מהם סובל המטופל בטרם בחירת הטיפול המתאים. בדרך כלל בעיות שכיחות ואקוטיות שונות ניתנות לטיפול עצמי, אך טיפול במצבים כרוניים או בנטיות כרוניות (כמו דלקות חוזרות או זיהומים חוזרים), מצריך סדרת מפגשים אצל הומאופת מקצועי. כדי לבחור בהומאופת מקצועי, ניתן להיכנס לאתר של האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית ולאתר הומאופת ולחפש לפי אזור המגורים או לפי הוותק והנסיון. את התכשירים השונים -"רמדיס" - אפשר להזמין בבתי המרקחת המתמחים בהכנות הומאופתיות, וכן להתייעץ עם הרוקח לגבי אופן השימוש", מסביר רז ומונה את התכשירים הנפוצים:

רמדי מבצל סגול (ALL-C)

מתאים לטיפול בצינון או לאלרגיות המתאפיינות בעיטושים מרובים, עיניים דומעות, אף דולף עם נזלת מימית, שקופה וצורבת, לאף שורף או מדגדג ולעיניים דומעות. כמו כן, מתאים למצב המשתפר בקור ובאוויר הפתוח ומוחמר בחדר חם וסגור.

אישה מקנחת את האף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בצל סגול כבר ניסית? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

רמדי מאשלגן דו-כרומתי (KALI-BI)

מתאים לטיפול בצינון המתאפיין בגודש רב, בנזלת סמיכה וירוקה שעשוייה להיות מלווה בריח לא טוב, מלווה בלחץ או בכאבים בשורש האף, או לטיפול בנזלת שזולגת מהאף לגרון.

רמדי מתחמוצת הזרניך (ARS ALB)

מתאים לטיפול בבעיות בדרכי העיכול כמו וירוס בטן, שלשולים כואבים וקלקולי קיבה, למצב המתאפיין בתשישות אדירה שלעתים אינה הולמת את חומרת המחלה, הכולל: חוסר שקט מנטלי, תחושת קור פנימי, צמא גדול שאינו מאפשר שתיית כמויות גדולות. מומלץ כחלק מערכת עזרה ראשונה לכל הנוסעים למדינות העולם השלישי.

כאב בטן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
תחמוצת הזרניך כבר ניסית? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

רמדי מהצמח בריוניה (BRY)

מתאים לתלונות המתאפיינות בהחמרה או בכאבים מכל תנועה או תזוזה. למשל במקרים של שברים, נקעים, ומגוון בעיות שריר ושלד, המתאפיינות בהחמרה טיפוסית מתנועה. תסמינים נוספים: רצון לשכב בשקט, וצמא גדול לכמויות גדולות של מים.

רמדי מצמח אוג ארסי (RHUS-T)

מתאים לתלונות המתאפיינות בכאבים או בקושי בתחילת התנועה, לעומת מצב המשתפר ככל שהתנועה ממשיכה, וכאשר חשים בהטבה כללית מתנועה איטית ומתמדת.

רמדי מהצמח ארניקה (ARN)

מתאים לכל פציעה או חבלה, ומנטרל את השוק המנטלי והפיזי שנובע מהן. מעודד ומחיש את ריפוי כלי הדם במקום, מפחית נפיחות וטראומה מהמקום הפגוע. מצוין ל"סימנים כחולים" ("מכות יבשות") כתוצאה משטפי דם, פציעות, חבלות ונפילות.

פלסטר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עזבי פלסטר, לכי על ארניקה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

רמדי מהצמח עלקלוק (EUPHRASIA)

מצוין לנזלת, אלרגיה או גירוי בעיניים, המתאפיינים בעיניים שורפות, אדומות ודומעות. מתאים למצבים שבהם תורגש גם נזלת מימית, שאינה צורבת כמו הדמעות, וכאשר חשים בהטבה באוויר הפתוח.

רמדי מהצמח אגוז הקיא (NUX-VOMICA)

מתאים להפרעות במערכת העיכול, הנגרמות כתוצאה מאכילת יתר, ממשקאות אלכוהוליים ומזון עשיר ושומני. מסייע לתלונות שעשויות להיות מלוות בבחילה ללא יכולת הקאה, או בהקאות שאינן מטיבות את המצב. כמו כן, לתלונות המחמירות בשעות הבוקר, ומשתפרות בערב ובלילה, לאחר מנוחה.

רמדי מסהרון הודי (COCCULUS)

מתאים להקלה במצבים של "מחלת הנסיעה" שכוללת בבחילות, סחרחורות והקאות במהלך רכיבה, נסיעה או טיסה, במיוחד כשהתסמינים מוחמרים אם יושבים לצדו של הנהג או בכיוון ההפוך לנסיעה.

ילד חולה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הטיפול ההומאופתי בטוח גם לילדים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ומה לגבי ילדים?

"הטיפול ההומאופתי בטוח לתינוקות ולילדים" מסביר רז; "כשמדובר בילדים עד גיל שנתיים, אין להשתמש בתכשירים המכילים אלכוהול אלא בתכשירים הנמכרים בצורת כדוריות, אותן יש להמיס במעט מים ולתת בזהירות באמצעות טפטפת או כפית. כמו כן, אין צורך לחשוש מתופעות לוואי כיוון שהתכשירים ההומאופתיים אינם פועלים בצורה של ספיגה אל הדם, ולכן אינם מלווים בתופעות כאלה".