משחת שיניים מיוחדת? שטיפת פה? ד"ר ירון ברנשטיין, סמנכ"ל רפואה ב"מכבידנט", מגלה לנו את השיטות של רופאי השיניים לשמירה על חיוך יפה ונקי מחיידקים. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מגיעים לבדיקה תקופתית

אין כמעט רופא שיניים שלא מקפיד להיבדק. אז מהי התדירות המומלצת? לדברי ד"ר ברנשטיין זה תלוי במצב השיניים שלכם ובמידת ההיגיינה שעליה אתם מקפידים. אם אתם נוטים לסבול יותר מבעיות בשיניים – מוטב שתלכו להיבדק לפחות אחת לחצי שנה. אם לא - אחת לשנה זה גם בסדר.

"כמו בתחומים רבים של הרפואה, גם כשמדובר בשיניים, צרות גדולות יכולות להימנע כאשר מגלים אותן בשלבים מוקדמים", מסביר ד"ר ברנשטיין. ולא, אין כאן כוונה רק למניעת טיפול השורש הבא שלכם, אלא גם לדברים יותר משמעותיים כמו סרטן בחלל הפה שאותו קל לאתר במהלך בדיקה פשוטה אצל רופא שיניים מוסמך. רופא מיומן יבדוק את כל חלל הפה שלכם, כולל את החלקים מאחורי הלחי, מתחת ללשון ועוד אזורים שחשוב לבדוק. מעבר לכך, הוא כמובן יעזור לכם למנוע גם צרות כואבות כמו חורים בשיניים, מחלת חניכיים ועוד. 

מצחצחים פעמיים ביום

בניגוד אליכם – כן, אתם שיושבים שם וחושבים שמספיק לצחצח רק כשקמים בבוקר כי הטעם בפה לא משהו, רופאי השיניים מודעים לצחצוח היומי גם בשעות הבוקר ובעיקר לאחר ארוחת הבוקר, המסייע לסלק את רובד החיידקים שהצטבר על השיניים לאחר הארוחה. "חשוב להקפיד להשתמש במברשת בעלת סיבים מעוגלים ולא להפעיל לחץ רב מידי העלול לפגוע באמייל".

עוד ב-mako בריאות:
>> באילו מזונות מהצומח יש ברזל?
>> "90 אחוז מהתרמילאים עושים סמים, מספיק שאחד יתפלפ"
>> לפני שמאוחר: 7 סימנים שאתם מכורים לקפאין

מקפידים על שימוש במשחה המכילה פלואוריד

ואם כבר מדברים על צחצוח, מסתבר שזה לא מספיק לרכוש משחה בטעם מנטה. "חשוב להשתמש במשחה המכילה פלואוריד, המגן על השיניים, מאפשר להחדיר אליהן מינרליים חיוניים ומחזק את החומר ממנו הן עשויות", מסביר ד"ר ברנשטיין.

מקפידים על שטיפות פה

כדי לחזק עוד יותר את עניין הפלואוריד החיוני לשיניים, רופאי השיניים שמבינים עניין, משתמשים גם במי פה המכילים את המרכיב הזה. "הפלואוריד הוכח באין ספור מחקרים כיעיל במניעת עששת וביכולתו להגן על השיניים". כדי להימנע מהכתמה מיותרת של השיניים, ממליץ ד"ר ברנשטיין  לרכוש שטיפת פה בצבע נטרלי.

מצחצחים את החלק האחורי של הלשון

הפעולה הזאת הכרחית בעיקר למי שנוטה לסבול מריח רע מהפה. עם זאת, מדגיש ד"ר ברנשטיין שמצב כזה מחייב בדיקה רפואית מקיפה יותר על מנת למנוע בעיות בקיבה או סינוסיטיס שעלולים להיות הגורמים לתופעה המטרידה.

משתמשים בחוט דנטלי

אם מבנה השיניים שלכם צפוף, כדאי שתקשיבו לרופאים שעושים זאת בעצמם ותעבירו שם קיסם אחת ליום. ואם לא – אז גם חוט דנטלי יעשה את העבודה ויסלק את החיידקים ואת שאריות המזון במקומות שלמברשת השיניים אין סיכוי להגיע אליהם.

מצחצחים מיד אחרי מתוק

תתפלאו אבל לא כל רופאי השיניים נמנעים מאכילת מתוקים למיניהם. אם תשאלו את ד"ר ברנשטיין הוא דווקא חושב שהם דווקא די זקוקים לזה כדי להמתיק לעצמם את זמן העבודה הקשה. אז מה הם כן עושים? פשוט מצחצחים אחרי. "החיידקים שמופיעים על השיניים למעשה ניזונים מהסוכרים ומפרישים חומצה שפוגעת בשכבת האמייל וזה מה שיוצר את החורים למעשה. צחצוח מיד לאחר אכילת מתוק, תסייע למזער את הנזק".

 >> רוצים שיניים לבנות? זה מה שכדאי לכם לאכול