השחקן טום קרוז, שהגיע למשחק בייסבול בסן פרנסיסקו לפני כשבועיים, הטריף את העולם בעקבות השינוי החיצוני שעבר בפניו. פרצופו של קרוז בן ה-59, שנראה נפוח ושונה מהרגיל, זכה לכותרות מהדהדות במדורי הרכילות ברחבי העולם וגרם לרבים לתהות איך זה קרה.

מדובר בתופעה הוליוודית שפוקדת בשנים האחרונות לא מעט שחקנים ומפורסמים שמעוניינים להשיב לעצמם את הנעורים בכל מחיר וחוצים את גבול הטעם הטוב. גם השחקנית רנה זלווגר 'שינתה את פניה' והזמר ריקי מרטין, שככל הנראה הגזים עם חומרי המילוי והבוטוקס.

יש להם את כל הכסף ללכת לרופאים הכי טובים שיש. הם יכולים להזריק, למתוח, להשתמש בקרמים הכי יוקרתיים וללכת למאמני כושר, אז איך זה יכול להיות שאדם עושה ניתוחים פלסטיים או הזרקות אצל טובי הרופאים, ובכל זאת הפרצוף שלו משתנה בלי שום פרופורציות? נתנו למומחים לעשות סדר.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

רנה זלווגר פולו אפ (צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL)
רנה זלווגר | צילום: Frazer Harrison, GettyImages IL

על הפרופרוציות של אזור הפנים

"זה לא שהם אנשים מטומטמים או שהרופאים שלהם מטומטמים, וזה לא שהרופאים שלהם עושים טעויות גדולות", מסביר ד"ר צחי וידר, מומחה בכירורגיה כללית וטיפולי אסתטיקה ממרפאות Viv clinic. "מה שקורה זה שכשאנחנו מתבגרים, הפנים נופלות בגלל שאנחנו מאבדים תמיכה של השומן התת עורי והנפח של הרקמה התת עורית הולך ויורד עם השנים. איבוד התמיכה גורם לנפילה של קו הלסת וזה אחד מהדברים שגורמים לנו להיראות מבוגרים או נפולים.

במקרים כאלו אנחנו בעיקר מזריקים חומצה היאלורונית, שזה חשוב לאנשים שרוצים שהמראה הנפול ישתפר. הבעיה היא, שאם אנחנו מזריקים יותר מדי באזורים מסוימים, אז אנחנו בהחלט משפרים את המראה הנפול, אך באותה ההזדמנות אנחנו משנים את הפרופורציות של הפנים. מה שגרם למשל לטום קרוז להיות כל כך "אטרקטיבי", זה שהזריקו לו יותר מדי באזורים מסוימים, וההזרקה הזו שינתה את הפרופורציות של הפנים שלו. מערכת היחסים בין החלקים השונים של הפנים היא זו שקובעת איך ניראה, וכשאתה משנה את היחסים האלו, אתה הופך להיות מישהו אחר".

יש לשינויים הללו בפנים השלכות בריאותיות?

"להזרקות יתר אין בעיקרון השלכות בריאותיות, למעט השלכות אסתטיות. אם מזריקים חומצות איכותיות אז אין סיכונים בריאותיים בהזרקה עודפת. יש סיכונים שונים בהזרקות אבל זה לא קשור לזה שהזרקנו יותר מדי או פחות מדי".

האם ניתן למנוע את התופעה של הזרקת יתר ונפיחות בפנים?

"צריך לדעת מתי לעצור. לדעת מתי לא להזריק יותר. לפעמים יש גבול למה שאנחנו יכולים להגיע בהזרקות ואז הפתרון הוא לא הזרקה נוספת אלא טיפול שלא מגדיל נפח כמו למשל ניתוח מתיחת פנים, או מכשור שמותח את הפנים ללא נפח".

ניתן להשיב את המצב לקדמותו?

"אם מדברים על הזרקות וחומרי מילוי שנספגים, אז המצב יחזור לקדמותו. הפרופורציות שלו יחזרו, אבל הנפילה תקרה".

האם יכול להיות שהפנים של טום קרוז התנפחו מסיבה אחרת?

"יכול להיות שמדובר בתופעה ששייכת לאנשים שלוקחים סטרואידים, ואז יש אגירה של שינויים בנפח של הפנים והגוף. זה אפקט שקורה כשלוקחים סטרואידים לאורך זמן. אם הוא נלקח לפרקי זמן קצרים זה לא עושה נזק אך לאורך זמן זה יכול לקרות".

ג'ניפר אניסטון ודיויד שווימר (צילום: רויטרס)
שדרוג או נסיגה? | צילום: רויטרס

"ככה נראה מישהו שלוקח סטרואידים"

ד"ר להבית אקרמן, רופאת עור מומחית, טוענת שמה שקרה לטום קרוז ועוד רבים אחרים זה תוצאה של מספר גורמים: "אני חושבת שזה שילוב של השמנה והזרקות לא טובות. אנחנו צוברים שומן ומשתנים עם הגיל, והניסיון המוגזם לתקן את הנזק עלול לעשות את ההיפך. ככה נראה מישהו שלוקח סטרואידים. אנשים לוקחים סטרואידים הרבה פעמים במצבים של דלקתיות, מחלות של המעי, של הפרקים, מחלות אוטואימוניות שהגוף תוקף את עצמו ועוד. זה בעצם טיפול מוריד דלקת וזה מאוד נפוץ ברפואה".

איך זה שאנחנו רואים יותר ויותר סלבס מתעוותים, הרי יש להם את מיטב הרופאים?

זה לא עניין של רופא טוב או לא, אלא בעיקר עניין של לחץ של המטופל להיראות צעיר. רק מי שמגזים נראה רע. יש הרבה דוגמאות לסלבס שמזריקות ממש טוב ובעדינות כמו: ג'ניפר אניסטון, אנג'לינה ג'ולי, הנסיכות קייט מידלטון ומייגן, שרליז תרון וג'ניפר לופז שנראית מדהים".

אנג'לינה ג'ולי (צילום: Getty Images)
לא נותרה מאחור | צילום: Getty Images

יש נזקים בריאותיים שעלולים להיגרם כתוצאה מהזרקת חומצות ובוטוקס?

"לא. אבל אנחנו יודעים שלמרות שפעם אמרו לנו שהחומצות ההיאלורוניות הן חומר שמתפרק לחלוטין, היום אנחנו יודעים שזה נשאר ממש כמו צלקת. מי שמזריק לאורך זמן עלול להיראות כמו פוחלץ ולכן צריך להזריק בעדינות ובהדרגה אצל אדם מקצועי".

איך אפשר לשמור על מראה צעיר ובריא בלי לאבד את הטבעיות?

"צריך להבין שלפעמים אנחנו לא באמת מבינים מה נכון לנו וצריך לתת לרופא שסומכים עליו לעשות את העבודה. לא תמיד אנחנו מבינים מה הדרך להגיע אל התוצאה הרצויה ולכן חשוב למצוא רופא מיומן ולא רופא זול שאנחנו לא מכירים. השוק הזה מאוד פרוץ והצרכן לא תמיד יודע לבדוק, אז ללכת רק למקום עם המלצות.

בנוסף, אל תזריקו יותר מדי, צריך לעשות טיפולים קטנים, עדינים ולאורך זמן. הדרך הנכונה היא לעשות שילובים של כל מיני טכנולוגיות וטכניקות, כי ככה אנחנו בסופו של דבר מעודדים את הגוף להתחדש ואז אנחנו צריכים פחות מילוי מבחוץ. הכי חשוב לזכור שהעור מושפע מאורח חיים. צריכים לשמור על העור גם בעצמנו בעזרת תזונה ואורח חיים נכון".

מייגן מרקל, קייט מידלטון (צילום: Karwai Tang/Getty Images)
מייגן מרקל וקייט מידלטון | צילום: Karwai Tang/Getty Images

תופעות לוואי זמניות מבוטוקס

ד"ר נטלי הנסון, רופאת משפחה, טוענת שאמנם אין כיום ידע על נזק לטווח ארוך כתוצאה מחומצה היאלורונית או מבוטוקס, אבל ישנם נזקים זמניים ומקומיים שעלולים להתרחש כתוצאה מהזריקות כמו סימנים כחולים או שיתוקים חולפים בפנים. "הבוטוקס עלול לגרום לחולשה בשריר. מגיעים אלי לפעמים אנשים לקליניקה עם סיבוכים, אבל חשוב להבין שהם חולפים כי יש לו משך פעולה של כמה שבועות, כשהאפקט חולף גם התופעה חולפת. לאחרונה הגיעה אלי אישה עם דיפלופיה, מצב בו רואים כפול כתוצאה מהבוטוקס. אין מה לעשות עם זה, זה פשוט חולף לאחר שהתופעה של הבוטולין חולפת".