"אין לי כח", "זה לא כיף" או פשוט "לא בא לי": מה התירוץ של הילד שלכם לא לצחצח שיניים? ומה אתכם - שוב חשבתם לוותר לו, נכון? שנייה לפני שאתם שולחים אותו לעולם החלומות עם פה מלא בצרות, כדאי שתקשיבו לעצות של המומחית: "חשוב לצחצח שיניים כבר מבקיעת השן הראשונה", מסבירה ד"ר ענת בניאל, מומחית ברפואת שיניים לפעוטות, ילדים ונוער ויועצת רפואית לחברת "אורל בי" ישראל. "זה חשוב גם על מנת למנוע הצטברות רובד חיידקים על השן, שעלול להוביל לעששת וגם כדי להטמיע הרגל בריאותי כבר מגיל צעיר. הרגל כזה יעזור להפוך את צחצוח השיניים לחלק מהשגרה היומיומית וימנע מאבקים מיותרים בגיל מאוחר יותר". בנוסף, ממש כמו שלא תוותרו לו על חפיפת ראש או על גזירת ציפורניים, כך חשוב להקפיד על צחצוח שיניים בוקר וערב.

מיזם "מברשת חשמלית לכל ילדי גיל 3" הושק בדיוק בשביל להלחם בתופעה הזו של חוסר רצון לצחצוח באמצעות ערכה ייחודית, הכוללת מברשת שיניים חשמלית מבית Oral-B, המסירה פי 2.5 יותר פלאק ממברשת ידנית ומומלצת לשימוש מגיל 3 ע"י האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים, ואת ספר הילדים "גלית החשמלית", של הסופרת יעל שכנאי, שנועד להקנות לילדים את עקרונות הצחצוח הנכון באמצעות סיפור חווייתי במחיר מוזל במיוחד של 39.9 (במקום 189.9). 

לרגל השקת המיזם, ד"ר בניאל מפרטת את כל הדרכים לגרום לילד לצחצח שיניים בהתאם לגילו:

חצי שנה – שנה:  גם אם התינוק בוכה לא מוותרים

תינוק בגיל הזה עלול לפחד מעצם הרעיון שמישהו מכניס לו משהו לפה שלא נועד למטרת אכילה.
מה עושים? נותנים לו להכיר את המברשת, לשחק איתה ולהתנסות בה ורק אז מצחצחים. כאמור, מדובר בהרגל הגייני חשוב, ולכן לא כדאי לוותר עליו גם אם התינוק בוכה או מביע התנגדות. מומלץ לשיר לו או לדבר אליו ברכות אבל על הצחצוח – לא כדאי לוותר.

שנה עד 3: זמן למשחק דמיוני

בגיל הזה הילד לומד מחוויות ומשחקים. תוכלו לנצל את ההזדמנות ולשחק איתו משחק דמיוני, בו אתם אמורים לגרש את כל החיידקים המטרידים שיש לו בפה, עד החיידק האחרון שמתחבא לו בפינה. תוכלו לספר לו שהם בדיוק אוכלים את כל ארוחת הערב שלו: הפסטה, הסלט, החביתה, ותנו לו להשלים את הסיפור בעצמו. שמחו וחגגו ביחד איתו כשכל הצוררים נעלמו והמשימה הושלמה.

צחצוח שיניים (צילום: יחסי ציבור)
רצוי להשתמש במסרים חיוביים ולא בשליליים | צילום: יחסי ציבור

אגב, גם דוגמה אישית הורית או כל חוויה משפחתית משותפת שבה הילד מצחצח שיניים ביחד עם ההורים או האחים כחלק מהשגרה יכולה לעזור בעניין. ואם כל זה לא עובד, תוכלו להוריד את אחת מהאפליקציות בנייד, שמעלה את ההיענות לצחצוח (כן,זה אמנם זמן מסך אבל הפעם זה למטרה טובה).

לקבלת ערכת צחצוח במחיר 39.90 ₪ במקום 189.9 ₪ - הרשמו באתר סופר פארם או חפשו בגוגל "מיזם מברשת חשמלית לכל ילדי גיל 3">>

מגיל 3: תנו לו מברשת שיניים חשמלית

מאחר שדור הילדים הנוכחי דורש יותר גירויים ויזואליים ונהנה מטכנולוגיות מתקדמות - העיצוב, הרטט והתחושה של צחצוח במברשת חשמלית יעזרו להם לחבב את המכשיר הקטן ולאמץ אותו לחיקם בשמחה...

3-6: שעת סיפור

מומלץ להקריא לילד ספרים בנושא בריאות הפה והשיניים, על מנת לעורר את המודעות לצחצוח. מה שנחמד בטריק הזה, הוא היכולת של הילד "להשליך" על גיבור הסיפור את הפחדים האישיים שלו, וכך אפשר לדבר איתו על הנושא וגם להרגיע באמצעות הספר שישמש כמתווך.

6 ומעלה: בקרו איתו אצל רופא השיניים

בגיל הזה, ילדים מושפעים מגורמים סמכותיים כמו למשל רופא השיניים. יש סיכוי טוב שכשהוא יסביר להם עד כמה חשוב לצחצח שיניים, זה יעבוד טוב יותר מכל נסיון שלכם לדבר איתם על העניין. בכל מקרה שווה לנסות, מקסימום הם ירוויחו ביקורת חיונית אצל הרופא והדרכה לצחצוח נכון.

"עד גיל 8 רצוי להיות מעורבים בזמן הפעולה, משום שהיכולת המוטורית של הילד עדיין לא בשלה מספיק כדי להגיע  לצחצוח ראוי. בכל מקרה, ובכל שלב, חשוב לעודד את הילד לביצוע הפעולה, ורצוי להשתמש במסרים חיוביים ולא בשליליים. במקום להפחיד אותו ולומר לו שהשיניים שלו צהובות או שיהיו לו חורים בשיניים, אמרו לו עד כמה הן לבנות ובריאות אחרי שצחצח אותן", מסכמת ד"ר ענת בניאל.

את ערכת "מברשת חשמלית לכל ילדי גיל 3" ניתן להשיג בכל סניפי רשת סופר-פארם במחיר מוזל במיוחד לכל ילדי ישראל בגיל 3 - 39.90 שקל בלבד (לעומת המחיר המלא של 188.9 שקל) ובדומה לערכת לידה, בהצגת ת.ז ולאחר קבלת קופון באמצעות הרשמה באתר ייעודי.