לחניכיים שלנו יש תפקיד חשוב: הן עוטפות ותומכות במבנה השן באמצעות רקמות חיבור. חניכיים בריאות מתאפיינות בצבע ורוד חיוור, ללא נפיחות וללא דימום. יש דרגות שונות של דלקת חניכיים, ובכל מקרה חשוב לשמור על האזור הרגיש הזה. אז איך תדעו אם אתם אכן סובלים מהבעיה? ד"ר ריינר מונה את התסמינים האופייניים:

1. אדמומיות

כאשר מדובר בדלקת קלה, תופיע אדמומיות קלה בלבד, אך ככל שהדלקת חמורה יותר כך גם עולה גם דרגת האדמומיות הניכרת.

2. דימום

אחד מהתסמינים הבולטים המעיד על דלקת בחניכיים הוא דימום. כשדרגת הדלקת קלה, סביר להניח שיופיע דימום מינימלי, בשעת פעולה המגרה את האזור כגון צחצוח שיניים או נגיסת תפוח. כשמדובר בדרגה בינונית, הדימום יופיע בקלות רבה יותר ולא נדרש לחץ רב על האזור על מנת שזה יקרה. כשהמצב חמור, דימום יכול להופיע גם באופן ספונטני ללא פעולה הקשורה לעניין.

כאב שיניים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חשוב למנוע את הדלקת עוד לפני שהיא פורצת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. בצקתיות (הצטברות נוזלים כתוצאה ממצב דלקתי)

בצקתיות היא למעשה הצטברות של נוזלים, הנגרמת כתוצאה ממצב דלקתי. כאשר מדובר בדלקת קלה האזור יתאפיין במעט נפיחות ובבצקתיות קלה. בדרגה בינונית, תיתכן בצקתיות ואדמומיות ניכרת. במצב חמור יותר נבחין בנפיחות רבה בכל אזור החניכיים, המלווה לעיתים בכיבים (פצעים לבנים) ברקמת החיבור שבין השיניים לחניכיים.

4. כאב

מהסימפטום הזה קשה להתעלם. כשמדובר בדרגה קלה של דלקת, יתכן גירוי קל באזור, ככל שהדלקת חמורה יותר, תתגבר גם עצמת הכאב.

"בכל מקרה, חשוב למנוע את הדלקת עוד לפני שהיא פורצת. התסמין הראשון שלרוב יופיע בעת הצחצוח הוא דימום. במצב כזה מומלץ לגשת לרופא השיניים, על מנת לאבחן את חומרת הדלקת, ולקבל המלצה לטיפול מתאים. לרוב יומלץ על שטיפות פה ייעודיות או על משחות שיניים כגון "פרדונטקס", שעשויות לסייע ולהקל על הדלקת. כמו כן מומלץ לבקר אצל השיננית אחת לחצי שנה או לעיתים קרובות יותר בהתאם לצורך האישי, ולהקפיד על צחצוח נכון של השיניים בוקר וערב", מסכם ד"ר זכי ריינר – רופא שיניים.