כבר ביום שבו ביקרנו אצל רופא שיניים בפעם הראשונה, למדו אותנו איך מצחצחים בצורה נכונה, איזו מברשת או משחה אנחנו צריכים לקנות וכל כמה זמן עלינו להתייצב בקליניקה של רופא השיניים. אבל עם הזמן הבנו שיש צורך בקצת יותר מאשר ניקוי אבן אחת לשישה חודשים כדי לשמור על שיניים נקיות וגרוע מכך, יש בעיות שאפילו אותו ביקור לא יכול לפתור.

אז מבלי לדבר על כתרים, גשרים וסתימות ומבלי לגרום לחרדות מיותרות, חיפשנו את המוצרים הטובים ביותר שאתם יכולים לעשות בהם שימוש פרטי לטובת ההרחקה המבורכת של הטיפול המאיים הבא אצל רופא השיניים. למסע החיפושים הזה הצטרף ד"ר ארז מן, מומחה בשיקום הפה, מדריך ומרצה מטעם חברת ״דנטלון״ - יבואני מותג Jordan הנורבגי, המתמחה במוצרי היגיינת הפה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

 1. מברשות אינטרדנטליות

מברשת השיניים הקלאסית מנקה את פני השיניים ומעטות המברשות שמצליחות לנקות את שאריות המזון והחיידקים שנותרו בין השיניים. במיוחד לכך פותחו המברשות האינטרדנטליות, אשר כשמן כן הן, מתמחות בניקוי המקומות אליהן אף מברשת שיניים לא מצליחה להגיע. מדובר במברשת בעלת קצה רך וגמיש החודר למקומות הקשים ביותר ובאמצעות סיבים הקצרים במיוחד אוספים את שאריות המזון העקשניות ביותר. לאחרונה השיקה חברת Jordan הנורבגית מברשות במבנה יחודי (דמוי שעון חול) המאפשר ניקוי טוב יותר, המברשות מוצעות במגוון קטרים, כדי להתאים באופן מושלם לסוגי הרווחים השונים בין השיניים.

2. קיסמים לשיניים 

בנוסף למברשת חשוב לנקות את המשטחים שבין השיניים. הדרך המוכרת ביותר היא על ידי חוט דנטאלי. חשוב לציין שהחוט אולי יעיל, אבל ללא הדרכה מתאימה אתם עלולים לפצוע את החניכיים. דרך פחות מוכרת אך פשוטה ויעילה הרבה יותר, היא בעזרת קיסמי שיניים - לא אלו הפשוטים, אלא קיסמי עץ מיוחדים בעלי מבנה אנאטומי. בנוסף קיימים בשוק גם קיסמים מברישים. מדובר במעין מברשות חד פעמיות מפלסטיק עם סיבי גומי המסייעות לניקוי יסודי בין השיניים ומעודדיות את פעילות החניכיים לטובת ניקוי מהיר יותר של הפה.

 3. "פלוסר" חוט עם ידית (פלאקרס) 

לאלה מאיתנו שחושבים שהשימוש בחוט דנטלי מסובך ומייגע יש את האפשרות להשתמש בחוט הפלאקרס. בקיצור נמרץ, מדובר בסך הכל בחוט דנטאלי עם ידית, אבל עצם קיומה של אותה ידית מעניק שליטה מלאה על פעולת הניקוי ומצליח לבטל כמעט לגמרי אפשרויות של שימוש לא נכון ופגיעה בחניכיים. החוט כרוך בצורה רפויה יחסית כמשנה זהירות להגנה על השיניים. בלי קשרים, פגיעות וסיבוכים. מנקים וזורקים.

עוד ב-mako בריאות
>> זה המחיר שהגוף שלכם משלם על עבודה בלילה
>> ממלאים מחדש בקבוקי מים? תפסיקו עם זה מיד
>> חוקרים גילו משהו מדהים על שוקולד

 4. מנקה לשון 

רובנו לא חושבים על ניקוי הלשון כחלק מטקס צחצוח השיניים, אבל למעשה מדובר בכלי יעיל מאוד בשמירה על היגיינת הפה ובמניעת ריחות לא נעימים. שכבת החיידקים המזיקים המצטברת על הלשון פוגעת באיזון הרגיש בחלל הפה, מאיצה מחלות חניכיים, גורמת לריח רע ואפילו משבשת את חוש הטעם. למזלנו, מדובר באביזרים שמחירם הזול אינו פוגע ביעילותם. חפשו מנקה לשון עשוי פלסטיק והקפידו להחליף אותו כל חודשיים שלושה, יחד עם המברשת, או שתבחרו להשתמש במברשת Total Clean של Jordan שבה ממוקם מנקה לשון ייחודי בגב המברשת.

זוג מצחצח שיניים (צילום: חברת Jordan)
אפשר להשתמש במנקה לשון הממוקם בגב המברשת | צילום: חברת Jordan

5. מוצרים לבעלי שיניים תותבות 

למען האמת מדובר בפלח אוכלוסייה נפרד לחלוטין מכל מה שאנחנו מכירים. החל מבחירת מברשת שיניים ייעודית וכלה בטיפול ובניקוי היומיומיים. צורת השיניים התותבות, המנח שלהן בחלל הפה וכמובן העובדה ששיניים אלו חשופות לתחלואות שונות לחלוטין משיניים "טבעיות", הולידו מגוון רחב של מוצרים המאפשרים הדבקה אמינה של התותבת לחניכיים ואינם מסיסים במים.

6. משכך כאבים טבעי

כמובן שלא מדובר בתרופת פלא או בפטור מטיפול בבעיה, אבל מי שסבל מכאבי שיניים בחייו יודע שמדובר בכאב שיכול לשגע פילים. אם יש לכם בבית שן שום או אפילו ציפורן, יש סיכוי שתוכלו להטיב במעט את מצבכם (לפחות עד שיגיע התור לרופא). איך עושים את זה? שימו טיפה של שמן ציפורן על השן הכואבת או השרו מעט ציפורן מיובש במים רותחים, טבלו בחליטה צמר גפן והניחו על השן. אם הטעם של השום אינו מרתיע אתכם, הניחו פרוסה דקה של שן שום טבולה במעט מלח על השן הכואבת.

שום (צילום: Marian Weyo, ShutterStock)
כואבת לכם השן? פרוסה דקה של שום תשכך את הכאבים | צילום: Marian Weyo, ShutterStock

7. טיפ חשוב - שמירה על היגיינת הפה בנסיעות

הקיץ כבר פה, אז לפני שאתם אורזים את המזוודות ונוסעים לחופשה ממושכת, עשו לעצמכם טובה וקבעו פגישה אצל רופא השיניים. יש לקחת בחשבון שגם אם אינכם סובלים כרגע מכאבים, כשתגיעו ליעד גורמים כגון שינויי אקלים, מזונות ומשקאות שאינכם רגילים אליהם ואפילו לחץ והתרגשות, עלולים להשפיע על מצב השיניים שלכם ולחרב לכם את החופשה.

בסופו של דבר, בעוד רופא השיניים ואתם נפגשים כל שישה חודשים (במקרה הטוב), האחריות לשמירה וטיפול יום יומי בשיניים, מוטלת עליכם. השוק רווי מוצרים וחשוב להבין מה המוצרים המתאימים ביותר עבורכם. אל תחששו להתייעץ עם רופא השיניים שלכם או עם השיננית ולהתנסות במוצרים חדשים וטובים יותר, אתם יכולים רק להרוויח.