נשירת שיער זו סיטואציה מלחיצה ביותר שרבים חוששים ממנה, אך לצערנו גם רבים סובלים ממנה. בין אם יש לכם את זה בגנים או עברתם בדיוק לידה - נשירה היא אינדיקציה לשלל מצבים רפואיים שחשוב שנהיה מודעים אליהם. אז אם אתם חווים אובדן שיער - אל תתביישו לפנות לרופא. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

היריון

אם אתן חוות נשירת שיער לאחר הלידה, אל תילחצו – מסתבר שזה נפוץ מאוד. כ-50 אחוז מנשים שעברו לידה סובלות מנשירת שיער, והסיבה לכך לא מפתיעה. לידה לוקחת משאבים רבים מהגוף והשינויים ההורמונליים הם משמעותיים ביותר ובהחלט יכולים לגרום לנשירה. אפשר ליטול ויטמינים שיעזרו לזרז את התהליך, אבל הגוף יחזור לעצמו ויתאושש לבד, תוך 6 עד 12 שבועות לאחר הלידה. לעיתים הנשירה מופיעה כ-3 חודשים לאחר הלידה, גם כאן אתן צריכות להיות סבלניות, הכל ישוב על מקומו.

לחץ נפשי

זה לא סוד שלחץ לא רק משפיע על הנפש שלנו, אלא גם על הגוף – כולל השיער. אנשים שנתונים תחת לחץ נפשי רב, עלולים לסבול מנשירת שיער. אם העבודה שלכם תובענית או אתם עוברים תקופה קשה מסיבות כאלה ואחרות, כדאי למצוא דרכים להרגעה עצמית. לכל אדם יש פעילויות שונות שמרגיעות שונות, בין אם זה הליכות, האזנה למוזיקה או סריגה – אז תמצאו את הדבר הזה שמרגיע אתכם ואל תשכחו לשלב אותו בלוח הזמנים שלכם.

קוקו מתוח

לאחרונה דובר רבות על רקדנית בלט לשעבר שסבלה מאובדן שיער בעקבות שימוש יומיומי בקוקו מתוח. זה לא סיפור אימה בדוי, זה בהחלט יכול לקרות ומצב רפואי זה נקרא Traction Alopecia, או בתרגום חופשי – נשירה בעקבות מתיחה. כשמשתמשים בתסרוקות שיער מתוחות בתדירות גבוהה, זקיקי השערה נחלשים. אם אתם אוספים את השיער ומרגישים שזה די כואב בראש – סימן שמתחתם את השיער יותר מדי. שחררו קצת את הגומייה והשתדלו לא לאסוף את השיער בכל יום, תנו לו לנוע חופשי.

אנמיה

אנמיה היא מצב בריאותי המתאר מחסור בתאי דם אדומים או בחלבון המוגלובין, המקנה לדם את צבעו האדום ותפקידו בין היתר הוא להעביר מולקולות של חמצן אל רקמות הגוף – כולל השיער. ישנן סיבות שונות לאנמיה, אחת הנפוצות היא חוסר ברזל, המסייע ליצירת כדוריות דם אדומות. איך תדעו אם אתם סובלים מאנמיה? התסמינים כוללים עייפות, כאבי ראש, חולשה ואובדן שיער. אם אתם חווים אותם, כדאי להיוועץ ברופא, שככל הנראה יפנה אתכם לבדיקות דם. אם מדובר בחוסר ברזל, כל מה שתצטרכו לעשות זה לשנות את התפריט. 

תזונה לא נכונה

תזונה נכונה היא חיונית לבריאות כל הגוף שלנו – כולל השיער. כיוון ששערות ראשינו אינן רקמות חיוניות לתפקוד הגוף, הן האחרונות לקבל חומרים מזינים. כיוון ששיער הוא סיב המורכב מחלבון, חשוב להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים, בייחוד אם אתם סובלים מנשירה. כדאי לשלב בתפריט היומי ביצים, דגים, עוף, אגוזים וירקות שונים.

בלוטת התריס

תת פעילות או פעילות יתר של בלוטת התריס גורמות לשינויים גופניים שונים, בין היתר עלייה או ירידה במשקל, עור יבש, חולשה, דיכאון ונשירת שיער. אם מופיעים אצלכם חלק מתסמינים אלו, מומלץ להיוועץ ברופא ולעשות בדיקת דם שתבדוק אם מדובר בבעיה בבלוטת התריס. אם אכן מדובר בתת פעילות או בפעילות יתר של בלוטת התריס, ככל הנראה שתקבלו תרופות מתאימות שיחזירו את שיערכם לקדמותו.

עוד ב-mako בריאות:
>> כך תקבלו את הישבן המושלם ב-4 שבועות בלבד
>> לא תאמינו מה הרבה סקס יכול לעשות לכם
>> מה הפסיכולוג שלכם באמת חושב עליכם?

ירידה מהירה במשקל

כשהגוף שלנו רגיל למשקל מסוים, הרזיה קיצונית ומהירה עשויה לגרום לו להיכנס למצב של טראומה (בדומה למצבים כמו ניתוח או לידה). אם ירדתם הרבה במשקל, ייתכן שגופכם נכנס למעין מצב חירום, שבו חומרים מזינים מועברים רק לרקמות חיוניות ולפיכך אינן מגיעות יותר לשיער ומזינות אותו. חשוב להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים ובוויטמינים. עם הזמן, הגוף יתרגל למשקלכם החדש ויחזור לעצמו. 

 

טיפולי שיער

אם אתם אוהבים לצבוע את השיער בתדירות גבוהה, או עשיתם כמה פעמים בחייכם החלקות שיער כימיות, אתם גם עלולים לסבול מנשירת שיער. טיפולים כימיים אלה הורסים את שכבת האפידרמיס של השערה, שמטרתו להגן עליה. ההמלצה הטובה ביותר היא להפחית עם כל הטיפולים האינטנסיביים ולנסות לעשות הפסקות בין צביעה או החלקה, של כחודשיים. גם מכשירים שונים להחלקת השיער המבוססים על חום יכולים להרוס לכם את השיער ולגרום לשבירה שלו. אמנם לא מדובר בנשירה הנובעת מזקיקי השערה, אך זה יכול משמעותית להרוס את המראה שלו.

גנטיקה

הסיבה הנפוצה ביותר לנשירת שיר היא התקרחות גנטית, או בשמה הרפואי – Androgenetic Alopecia. תופעה זו נפוצה יותר בקרב גברים, אך יכולה לקרות גם אצל נשים. דברים רבים יכולים להשפיע על התקרחות כאשר מדובר בגנטיקה, אך ישנם גם גורמים נוספים כמו בעיות במערכת העיכול ובעיות הורמונליות. אצל נשים, ניתן יהיה להבחין בנשירה המתחיל באזור הרקות. אם אתן חוות משהו דומה, כדאי לבדוק זאת מול רופא.

שחלות פוליציסטיות

תסמונת השחלות הפוליציסטיות היא הפרעה הורמונלית נפוצה ביותר בקרב נשים, המתאפיינת בייצור יתר של הורמוני מין זכריים, בעיקר טסטוסטרון. בעקבות זאת, צמיחת השיער עלולה להשתבש. הדרך הנפוצה ביותר לטיפול בשחלות פוליציסטיות הן גלולות למניעת היריון, כיוון שהן "מסדרות" את ההורמונים. כדאי לפנות לרופא הנשים שיפנה לטיפול המתאים ביותר. 

>> על אף המצב: למה כולם מצוננים דווקא עכשיו?