רבות דובר אודות השפעתם של חיידקי המעי הידידותיים על הבריאות שלנו. כיום יותר ויותר מחקרים מראים כי אלה מששפיעים לא רק על מערכת העיכול, אלא על מגוון מערכות בגוף. בין היתר, הם תורמים לפעילות חילוף חומרים סדירה, נלחמים במחלות כרוניות כמו סוכרת וסרטן ואפילו מסייעים לשיפור פעילות מערכת החיסון ועוד. המזונות הבאים, מכילים חיידקים מועילים. שילובם הקבוע בתפריט, יאפשר לכם למקסם את תוצאות התזונה ואת קצב הירידה במשקל, להפחית משמעותית בכמות הרעלים המזיקים, להרגיע את התשוקה למתוק, להפחית את הסיכון למחלות בריאות לרבות סוכרת ובעיות מעי. בקיצור, שנתחיל?

זרעי צ'יה
מכילים אחוז גבוה של חומצות שומן חיוניות, עשירים בחלבונים, בסיבים תזונתיים מסיסים המועילים לפעילות המעי. מעבר לכך, זרעי הצ'יה גם עשירים בברזל, בסידן, ומכילים שפע של נוגדי חמצון השומרים על בריאות הגוף.

זרעי פשתן
מומלצים כתוספת לשיבולת שועל, לתבשילים ולמשקאות. מכילים כמויות גדולות של סיבים העוזרים לשמור על בריאות המעיים ועל פעילות תקינה של מערכת העיכול.

יוגורט טבעי
היוגורט נחשב למקור מצוין לחיידקים ידידותיים, הידועים גם בשם "פרוביוטיקה". יוגורט טבעי בתוספת פרי וכפית ציה מהווים ארוחת בוקר מושלמת. עם זאת, שימו לב שהם טבעיים כי אלו שלא, יכולים להיות בעלי תכולת סוכר גבוהה מאוד ובכך מפחיתים את איכות היוגורט וטיבו.

סלט ירוק (צילום: Alena Haurylik, Shutterstock)
החיידקים הידידותיים ימותו עליהם - עלים ירוקים | צילום: Alena Haurylik, Shutterstock

שקדים
שקדים מהווים "פינוק" של ממש לחיידקי המעיים שלכם. הם בעלי תכונות פרוביוטיות, עשירים בסיבים ומלאים בחומצות שומן ובפוליפנולים. בנוסף, הם תורמים גם להפחתת כולסטרול ומקושרים להפחתת שומן בטני

מיסו
מיסו עשוי מפולי סויה מותססים, בתוספת שעורה או אורז. זוהי משחה מלוחה המשמשת למטבלים, רטבים ומרק או כמרינדה לסלמון או טופו. מחקרים מצאו כי לאוכלוסייה המשתמשת במיסו באופן קבוע יש בריאות מעיים טובה יותר ופחות מחלות מעיים.

אבוקדו
מעבר לעובדה שאבוקדו הוא מזון פרוביוטי מצוין, הוא גם עשיר בחומצה אולאית בריאה המסייעת לחילוף חומרים ובוויטמין e. מדובר באחד המזונות האנטי האייג‘ינג הטובים ביותר המסייעים במניעת קמטים.

שום
השום ניחן בתכונות עוצמתיות התורמות להגברת חיידקי המעיים, הודות לאספקה העשירה של פרה -ביוטיקה, שזה למעשה המזון המועדף על חיידקי המעי התורם לשגשוגם.

עלים ירוקים
פטרוזיליה, כוסברה, קייל, תרד, חסה ונבטי חמנייה: עלים אלה עשירים בסיבים ובוויטמינים. הם מעולים לחיזוק חיידקי המעי ולניקוי מערכת העיכול.

אוכמניות (צילום: Brian A Jackson, Shutterstock)
אוכמניות - משפרות את איכות וכמות החיידקים במעיים | צילום: Brian A Jackson, Shutterstock

סלמון
הסלמון מכיל חלבון איכותי. הוא מכיל גם אומגה 3 המפחיתה את גידול תאי השומן ומקדמת את פירוק תאי שומן. הוא מפחית את רמות הלפטין, עשיר בשומן חד בלתי רווי אשר תורם להפחתת הכולסטרול, למניעת דיכאון ומחלות לב.

ביצים
הן מקור מצוין לחלבון ומכילות גם מאזן נהדר של חומצות אמינו חיוניות. מומלץ לאכול ביצים בבוקר, מחקרים מראים שהן משביעות לאורך זמן רב יותר מכל מזון אחר.

טופו
עשיר בחלבון איכותי - דל במלח ומכיל כמות יפה של סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, אשלגן. הוא תורם להפחתת כולסטרול ומכיל פיטו-אסטרוגנים, חומרים אשר פעילותם בגוף הוכחה כאנטי-סרטנית.

טמפה
מזון פרוביוטי נטול גלוטן, עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים, בחומצות שומן חיוניות, אבץ, נחושת, 12B. נחשב מזון מותסס, בו כל הערכים נספגים בגוף ביתר קלות.

אוכמניות
יכולות לשפר באופן דרמטי את כמות ואיכות חיידקי המעיים. אגב, התכונות האנטי דלקתיות החזקות המצויות בהן יכולות לסייע בהפחתת מצבי דלקת בגוף.

שקדים מושרים (צילום: Ksenija Toyechkina, shutterstock)
אוהבים שקדים? הרווחתם! | צילום: Ksenija Toyechkina, shutterstock

בננה
מספקות למעיים אינולין - מעין סיבים שעוזרים לחיידקים טובים לצמוח. הן עשירות במגנזיום ובאשלגן, המסייעים בהגנה על הלב והעצמות ותורמת רבות להפחתת החשק למתוק, במיוחד בתקופת המחזור חודשי.

שיבולת שועל
מוסיפה נפח למזון על ידי ספיגת הנוזלים שסביבה. כאשר אוכלים אותה בעודה חמה נהנים גם מהשפעתה על מרכז השובע. מחקרים מעידים כי כוס מבושלת של שיבולת פעמיים בשבוע, מפחיתה את הסיכוי לחלות בסוכרת ב 16 אחוז.

 הכותבת מיה בן אפרים, היא דיאטנית קלינית, מומחית לירידה במשקל ובעלת רשת תוכניות דיגיטליות "ללמוד לאכול נכון"