הגוף שלנו עושה דברים די מוזרים ולפעמים מדענים לא יודעים להסביר למה זה קורה בדיוק. אם אחד מ-10 הדברים הבאים קורה לכם באופן יומיומי, היו בטוחים שזה לגמרי נורמלי. 

1. עור ברווז

זה קורה לנו כשאנחנו מפחדים, כשקר לנו, כשמשהו ממש מרגש אותנו, והכי גרוע, כשמשהו חורק או עושה קול לא נעים. כיום אין ממש סיבה לכך שזה קורה, אבל פעם, כשהיינו שעירים יותר, זו הייתה תגובה הגיונית.

אפשר לראות את זה על חיות, שכשהן מרגישות מאוימות, השערות שלהם עומדות. הסיבה לכך היא כדי שהם יראו גדולות יותר, וכך יאיימו בחזרה. אצלנו זה כבר לא כל כך עובד, ולכן כשיש לנו עור ברווז זה בסך הכל די מיותר.

2. רעידות

רעדה היא בעצם ההיפך מהזעה, שמתרחשת כאשר חם לנו מדי ואנחנו צריכים לקרר את הגוף. אנחנו רועדים כשקר לנו כדי לייצר ולשמר חום. זה גם משמר את ההומיאוסטזיס שלנו, היכולת שלנו לשמור את הסביבה הפנימית שלנו יציבה למרות שיש שינויים בסביבה.

3. מתעוררים בבהלה באמצע נפילה

זה נקרא הזיות היפנגוגיות, ולמעשה מדובר בשלב ביניים שבין ערות לשינה. זה קורה משום שהגוף שלנו מתחיל להירגע, הנשימה שלנו מאטה, והמוח חושב שבמקום להירדם, אנחנו בעצם נופלים. לכן, הוא רוצה להגן עלינו מפני נפילה, משום שהוא בטוח שהיא יכולה להביא למותנו.

תיאוריה אחרת היא שההזיות הללו הן חלק נורמלי מתהליך ההירגעות, והוא בדרך כלל קורה כשאנחנו חרדים או לחוצים, או אם שתינו יותר מדי קפאין או אלכוהול. לרוע המזל, ככל שתחשבו על זה יותר, יותר סביר שזה יקרה לכם.

4. פיהוק

חוקרים לא בטוחים למה אנחנו מפהקים. הסברות הרגילות קשורות לעייפות, הגברת צריכת החמצן שלנו בגוף או שעמום. לעומת זאת, ובניגוד לאמונה הרווחת, יש חוקרים שטוענים שאנחנו לא מפהקים כשאנחנו עייפים או משועממים. מחקר חדש מצא שפיהוקים בעצם גורמים למוח שלנו להתקרר. זה כמו מיזוג למוח, ותהליך הקירור הזה עוזר לנו להיות יותר חדים במצבי לחץ. מה שבטוח הוא שפיהוק יכול להיות מאוד מדבק, יש שסוברים שמדובר במנגנון השעון הביולוגי שלנו, שגורם לנו לרצות לתאם שעונים עם החברה שלנו, ויש כאלה שטוענים שמדובר בתגובה אמפטית.

גבר בוכה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
למה אתה בוכה למה? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

5. ייצור רוק

זה קורה ממספר סיבות - אנחנו צריכים להשאיר את הפה שלנו לח, לעזור לפרק אוכל בפה ולהגן על השיניים שלנו מפני חיידקים. זה יכול לקרות לנו גם כשאנחנו רואים או אפילו חושבים על אוכל טעים. המטרה של זה היא להכין את הקיבה שלנו לארוחה הבאה.

עוד ב-mako בריאות:
>> מהי ארוחת הבוקר שלכם ומה אתם צריכים לאכול במקום?
>> הולכים הרבה לים? לא תאמינו מה מסתתר בתוך החול

>> אל תגלו: 5 דרכים הלסתיר את הזיעה שלכם

6. עין קופצת

אם העין שלכם קופצת זה יכול להיות בגלל שאתם בלחץ, בגלל שלא ישנתם מספיק, בגלל שהעיניים שלכם יבשות או עייפות, וגם אם אתם רגישים לאור, אלרגיים למשהו או ששתיתם יותר מדי קפאין. אם העין שלכם קופצת כל הזמן, קחו קצת הפסקה ממסך המחשב, נסו לישון קצת או שתירגעו עם הקפה.

7. שיהוקים

בשביל שנוכל לנשום הריאות שלנו עובדות בצמוד לסרעפת, שהיא שריר שעוזר לנו להכניס אוויר לתוך הריאות, אותו אנחנו מרפים אותו כשאנחנו רוצים להוציא אוויר. אם אוכלים או שותים מהר מדי, הסרעפת שלנו יכולה להיות מגורה, מה שיגרום לאוויר להיתקע בגרון שלנו – אז בדיוק נוצר השיהוק. החדשות הטובות הן שזה נמשך רק כמה דקות עד שכל האוויר מצליח לצאת, ואם תיקחו כמה נשימות עמוקות, זה גם יכול להקל עליכם.

8. עיניים דומעות

לבכות זה יותר מסובך ממה שזה נראה, יש לנו סוגי דמעות שונים לכל אירוע. דמעות בסיסיות - ששומרות על העין שלנו לחה כל הזמן ובכך מגנות עלינו מחיידקים, דמעות רפלקס – מה שקורה לנו כשאנחנו חותכים בצל לדוגמא, העין שלנו מתחילה להפריש כמות גדולה יותר של דמעות בכדי להגן על העין שלנו מפני חדירה של גז או חומצה. והסוג האחרון, והמרגש יותר, הן דמעות אמוציונליות, שזולגות כשאנחנו ממש עצובים, ממש שמחים, ממש מפחדים, או בקיצור, כשאנחנו באמת ממש בוכים. מדענים לא בטוחים למה אנחנו בוכים דמעות אמוציונליות, אבל מניחים שיש להן אפקט מרגיע ושהן מהוות סימן אבולוציוני לכך שאנחנו עצובים.

איש מפליץ (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ריח של שושנים? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

9. הסמקה

אתם מוצאים את עצמכם בסיטואציה מביכה ואז מרגישים את החום בלחיים. זה קורה בשל פרץ אדרנלין מטורף שהגוף שלנו חווה בזמן לחץ. הלב שלנו מתחיל לפעום מהר יותר וכלי הדם והאישונים מתרחבים. מדענים מאמינים כי גם זה מעין פעולה אבולוציונית שמשמשת כסימן לאחרים שעשינו טעות חברתית.

10. גרעפסים ופלוצים

הם הכי מביכים, אבל מה לעשות? קורה שאנחנו חייבים לשחרר גזים מהגוף. אנחנו עושים גרעפסים כשאנחנו בולעים יותר מדי אוויר, אוכלים מהר מדי או שותים משקאות מוגזים. לגבי פלוצים, זה קורה בעיקר כשהאוכל שלנו לא מתעכל לגמרי, והוא מגיע למעי הדק במצב לא מספיק מעוכל. חיידקים מתחילים לפרק את האוכל, והם אלה שיוצרים את הגזים הריחניים שלנו. אז מי הפריח?

(מקור

>> איזה חטיפי בריאות הכי בריאים?
>> פענוח בדיקות דם: כך תפענחו את ספירת הדם שלכם