אם הילדים שלכם סובלים מנגעי עור דלקתיים לאחרונה – כדאי שתבדקו אם לא מדובר באימפטיגו (גלדת). ד"ר אתי שגיא, מומחית לרפואת עור מכללית מחוז שרון שומרון, מציינת כי לאחרונה היא נתקלת יותר בתופעה. לדבריה, אימפטיגו (Impetigo) הוא זיהום עור שכיח ומידבק ביותר. "מדובר במחלה זיהומית המתבטאת ברבדים דלקתיים בעור המכוסים בגלד דבשי. היא נגרמת בעקבות חשיפה לחיידק סטפילוקוק אארוס (Staphylococcus aureus). למעשה, כ-30% מהאוכלוסייה הם נשאים של החיידק, השוכן בד"כ בנחיריים שלנו או בקפלים כמו בית השחי או המפשעות".

הסיבה שרואים יותר אנשים, ובייחוד ילדים, הסובלים מהבעיה דווקא בתקופה האחרונה, קשורה, לדבריה, לעובדה שמדובר בעונת הקיץ. "בקיץ לרוב מבלים יותר בבריכות, משתמשים במגבות משותפות, מזג האוויר חם ולח ובאופן כללי פחות קל לשמור על תנאי היגיינה נאותים. כיוון שמדובר, כאמור, במחלה מידבקת מאוד, מי שיותר נוטה להידבקות הם בד"כ ילדים ששומרים על מגע קרוב יותר ופעילים באזורי משחק צפופים".

ילדים עם משקפי שמש בבריכה (אילוסטרציה:  altanaka, shutterstock)
בריכות בקיץ הן חלק מגורמי הסיכון | אילוסטרציה: altanaka, shutterstock

לדבריה, יש גורמים נוספים שעלולים להגביר את הסיכוי להידבק: "הסובלים מבעיות עור למשל נוטים יותר להיפגע מהחיידק, כמו למשל חולי אטופיק דרמטיטיס שהעור שלהם יותר רגיש וחדיר. זה קשור גם לנטייה החיסונית שלהם ולעמידות מפני מחוללי מחלה. מעבר לכך, כל פגיעה בשלמות העור עלולה לחשוף אותנו לחיידק – עקיצות שמגרדים, חבלות. אגב, זו סיבה נוספת לכך שילדים יותר נוטים להידבק יותר בחיידק".

הטיפול – אנטיביוטי פומי או במשחה

הטיפול, לדברי שגיא, משתנה בהתאם לחומרת המחלה. "במקרים מסוימים, כשהמצב קל יחסית המחלה יכולה לחלוף מעצמה. במקרים קלים לרוב יינתן מרשם למשחה אנטיביוטית, ובמקרים מפושטים יותר, ייתכן שיידרש טיפול אנטיביוטי פומי". כמו כן, לדבריה כאשר מדובר במקרים חוזרים של המחלה לעיתים יומלץ על טיפול לאף בצורת משחה אנטיביוטית ייעודית.
"בקיץ במיוחד חשוב לשמור על תנאי היגיינה טובים, להימנע משימוש במגבות משותפות ולשטוף היטב ידיים במים ובסבון", היא ממליצה.