א', בן 40, התגייס למשטרה לפני כשבע שנים. הוא היה בריא לחלוטין ומעולם לא סבל ממחלה. לאחר שעבר הכשרות במשטרה, הוא הוצב כשוטר סיור בתחנה גדולה בדרום הארץ, הצטיין בכל תפקידיו וגם יצא לקורס קצינים שבסיומו מונה כקצין חקירות בתחנת משטרה, ובשלב מאוחר יותר - כקצין החקירות של התחנה.
אולם, עם הזמן הבין א' כי העומס הגדול והאחריות שהונחה על כתפיו עלו לו בבריאות. "מדובר בתחנת משטרה עם מעט כוח אדם ועם משימות גדולות. הדבר הקשה עליי מאוד וגrם ללחץ רב", הוא מספר.

בתצהיר שהגיש א' למוסד לביטוח לאומי, חשף כיצד בעקבות הלחץ הנפשי בעבודתו הוא איבד את כל שיער גופו. "מצאתי את עצמי 24 שעות בעבודה. טיפלתי בפרשות רצח, סמים, תיקי פשיעה מורכבים ולא ישנתי בלילות", מספר א', "עשינו עבודה נפלאה בתחנה, אבל המפקד לא היה מרוצה. הדרישות היו בלתי הגיוניות".

לטענתו, לפני כשלוש שנים בעת שהיה בבית הוריו הוא נשכב על המיטה והרגיש שיתוק בכל הגוף. הוא הזמן ניידת טיפול נמרץ ופונה לבית החולים 'סורוקה' כשהוא סובל מאירוע 'חזה אוויר' הפוגע בתפקוד הלב אשר עלול לגרום לפגיעה בריאות. א' היה מאושפז במשך שבועיים וקיבל שבעה ימי מחלה נוספים, אבל המצב הבריאותי שלו רק הלך והחמיר כאשר חזר לעבודתו כקצין חקירות. בשלב מסוים הוא פנה למפקד המרחב על מנת שהאחרון יעבירו לתפקיד אחר, אבל קיבל תשובה שלילית.

המוסד לביטוח לאומי בירושלים (צילום: המוסד לביטוח לאומי, מתוך ויקיפדיה)
המוסד לביטוח לאומי הכיר בשוטר כנכה | צילום: המוסד לביטוח לאומי, מתוך ויקיפדיה

"ההתקרחות החלה להתפשט מהראש לעוד מקומות בגוף. נשרו שיערות מהראש, מהגבות"

בסופו של דבר, א' הועבר לתפקיד מתון יותר בתחנה אחרת, אלא שדווקא אז כשמצבו הבריאותי השתפר, פורסמה בטלוויזיה כתבה אודות התחנה בה שירת שפגעה בשמו הטוב. לפני כשנה מצבו הדרדר שוב כאשר הבחין בנקודה קטנה בגופו. רופאת משפחה נתנה לו משחה אבל בהמשך הוא החל להקריח. "ההתקרחות התחילה להתפשט מהראש למקומות נוספים בגוף. נשרו לי שיערות מהראש, מהגבות", ציין א'. כשהוא ניגש לבדיקה אצל רופאת עור היא קבעה כי הוא סובל מ"אלופציה טוטאליס" - נשירת שיער שנגרמת בעיקר בשל לחץ נפשי. הוא אמנם קיבל טיפול סטרואידי, אבל לבסוף רופא מומחה שבדק אותו קבע שהשיער לא יצמח יותר בגופו.

"התגייסתי למשטרה בריא לחלוטין. מעולם לא סבלתי מבעיה רפואית. הלחץ הנפשי והפגיעה בשמי הטוב גרמו לנשירת השיער מגופי", טען השוטר, שפנה באמצעות עו"ד אלי סבן לביטוח הלאומי כדי שיכיר במקרה שלו כתאונת עבודה. בסופו של דבר הביטוח הלאומי הכיר בו כנה וקבע עבורו שיעור של 20 אחוז לצמיתות.
"אני סובל מפגיעה קשה באורח החיים שלי", מתאר א' את המשך הפגיעה בחייו. "ההתקרחות פגעה בדימוי העצמי שלי. פעמים רבות אני מתבייש ומרגיש לא בנוח במפגש עם אנשים ונמנע מאירועים חברתיים".