רק לפני כשבוע התחיל מבצע החיסונים בבהוטן – והמדינה השוכנת בהרי ההימלאיה כבר עומדת לעקוף את ישראל באחוז המתחסנים. בישראל אחוז המתחסנים עומד היום (נכון ל-3 באפריל) על כ-60.7 אחוזים ובבהוטן הוא עומד על 59.5 אחוזים. בהוטן אמנם מונה רק כ-770 אלף נפשות, אך מבצע החיסונים היעיל, במהלכו חוסנו כ-100 אלף אנשים ביום, הוביל את המדינה הישר למקום השני באחוז המתחסנים, אחרי ישראל.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בהוטן קיבלה חיסונים של אסטרהזניקה משכנתם הודו ונכון לנתונים שפורסמו אתמול, חוסנו עד כה כ-460 אלף תושבים. עם זאת, מספר המתחסנים החל לרדת ביום הרביעי למבצע החיסונים ולא ברור אם הסיבה לכך היא פשוט כי רוב האנשים כבר מחוסנים ונשארו פחות אנשים לחסן – או שזה בשל תופעות לוואי כתוצאה מהחיסון.

ידוע כי נצפו קרישי דם מסוכנים בקרב חלק מהמתחסנים בחיסון של אסטרהזניקה – שהובילו להקפאת השימוש בחיסון זה בדנמרק, בולגריה ונורבגיה. לכן יש הסבורים כי ההאטה בקצב ההתחסנות בבהוטן עשויה להיות בשל תופעות הלוואי. עם זאת, כיוון שתופעות הלוואי נחשבות לא נפוצות, מומחים המייעצים לממשלה בנוגע לחיסונים סבורים שההאטה בקצב ההתחסנות היא בעיקר בשל אחוז גבוה של מתחסנים בשלב זה.

חיסון קורונה (אילוסטרציה:  Viacheslav Lopatin, shutterstock)
תוך פחות משבוע מרבית האוכלוסייה התחסנה | אילוסטרציה: Viacheslav Lopatin, shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> הסיבה שאתם מתקשים לנשום אחרי שעליתם במדרגות
>> זה מה שקורה בגוף כשאוכלים מהר מדי
>> לא מה שחשבתם: גילינו משהו מדהים על גזים

על פי דיווחים בתקשורת המקומית, נראה שרוב האנשים שנותרו הם אנשי צוותים רפואיים ואנשים אחרים שעובדים בקו החזית של המגפה שהיו עסוקים בזמן מבצע החיסונים וביקשו לדחות את קבלת החיסון. "זה גם כולל אנשים שלא יכלו להגיע פיזית למרכזי החיסונים בשל בעיות בריאותיות", הוסיף ד"ר סונאם ואנגצ'וק, מהמרכז לבקרת מחלות בבהוטן. בנוסף לכך, מדווחים כי בבהוטן הצליחו לחסן כמעט את כל האוכלוסייה הייעודית כבר ביום החמישי למבצע החיסונים וזוהי הסיבה העיקרית שהם משערים כי אחוז ההתחסנות החל לרדת.

באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו להתחסן נגד קורונה:

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (04.04.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.