הכלכלה הגדולה ביותר באירופה תיכנס החל מיום שני הקרוב לסגר חלקי; כך מדווחים היום כלי התקשורת בגרמניה, על רקע פגישתם בברלין של קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל וראשי מדינות המחוז, בניסיון לבלום את התפשטות מגפת הקורונה במדינה. ההגבלות שיחולו במסגרת הסגר עדיין אינן ברורות או מוסכמות, ויתפרסמו רק במסיבת עיתונאים משותפת היום בערב, אך החדשות כבר שלחו את מדד ה-DAX הגרמני לירידות חדות של 4%, ולרמה הנמוכה ביותר מאז יוני.

שר האוצר הגרמניה, אולף שולץ, הצהיר היום על רקע הדיונים כי במקרה של סגר, עסקים שייפגעו ייזכו בפעם הראשונה לפיצוי על פי מחזורם. חברות קטנות יקבלו כ-75% מהמחזור הרגיל שלהן (על פי נתוני החודש המקביל בשנה שעברה) וחברות גדולות יותר יקבלו מענקים של כ-70% מהמחזור.

ההודעה נועדה להרגיע את המגזר העסקי, שהזהיר בימים האחרונים מפני "ההשלכות ההרסניות" של סגר שני על הכלכלה הגרמנית, שרשמה סימני התאוששות ברבעון השלישי אחרי צניחה של קרוב ל-10% ברבעון השני. שולץ העריך את עלות הפיצויים לחברות בשבעה עד עשרה מיליארד אירו לתקופה של חודש. "המצב רציני מאוד", אמר, "אנחנו חייבים לנקוט צעדים דרסטיים ולרכך את ההשפעה הכלכלית שלהם".

בין הצעדים המיידים שנשקלים - הגבלת פגישות של משקי בית, איסור על לינה בבתי מלון ואכסניות, סגירת חדרי כושר, פיזיותרפיה, מספרות ועסקים נוספים הכרוכים בקרבה פיזית, סגירת מסעדות למשלוחים בלבד.

גם האוניברסיטאות ייאלצו לעבור למתכונת מקוונת. עם זאת, בתי הספר אמורים להישאר פתוחים גם אם ייושם הסגר, במטרה לאפשר להורים להמשיך בעבודותיהם. מרקל שבה והצהירה כי מצב התחלואה חמור מאוד בגרמניה, שבה נרשמו ביממה האחרונה שוב יותר מ-15 אלף מקרים חדשים.

וירולוגים המייעצים לממשלה אמרו כי הטלת סגר בנקודת הזמן הנוכחית, שבה התחלואה נמוכה ביחס למדינות כמו צרפת או בריטניה, תהיה יעילה יותר. "אם נלחץ כרגע על הברקסים, יהיה לזה אפקט יעיל מאוד", אמר פרופ' כריסטיאן דרוסטן מה"שאריטה" בברלין.