כמו כולנו, לין וקסמן פז (45) צלמת נשים הריון ומשפחה מרחובות, רק רצתה לחגוג את ערב ראש השנה עם הוריה ואחותה. בגלל שהיא ומשפחתה מאוד מאוד מקפידים על הנחיות הקורונה, הם היו בטוחים שהארוחה הקצרה תעבור בלי אירועים חריגים. "לא חשבנו הרבה. אני עובדת גם כאחות וגם כצלמת ואני כל הזמן שומרת ויודעת מה זה אומר, אני מאוד מפחדת על הילדים שלי (17.5, 8, 7) ותמיד שמים מסיכה ושומרים על ריחוק" היא אומרת היום בשיחה עם mako, "לא תכננו ארוחה בראש השנה ובדיוק גם התחיל הסגר, אבל ממש יום לפני חשבנו לעצמנו שמותר קילומטר, ההורים גרים קרוב, אני אגיע לבד עם הילדים וגם אחותי תבוא, נשב עם ההורים, נאכל ונלך מיד. לא תיארנו לעצמנו שהארוחה הזו, שגם היינו אצלם כלום זמן, תתגלגל ככה".
יום אחרי הארוחה החלה אמה של וקסמן-פז לחוש ברע. "עלה לה הלחץ דם, היא בת 66 ולא סובלת בדרך כלל מלחץ דם. יום אחרי אבא שלי הרגיש לא טוב. שלחתי אותם לעשות בדיקת קורונה והמצב של שניהם הידרדר מאוד מהר ושניהם קיבלו תוצאה חיובית", אומרת וקסמן-פז, "באותו לילה גם הגדולה שלי התחילה להתלונן שהיא לא מרגישה טוב. את מדחיקה. זה לא הגיוני שזה זה, אבל היא התחילה לפתח חום והרגישה לא טוב. חזרתי הביתה מהר, לקחתי את הקטנים שהיו אצל אבא שלהם, נכנסנו כולנו לבידוד ועשינו בדיקות. הגדולה נמצאה חיובית ואחרי זה הקטנה ואני והילד".
המצב של הוריה המשיך להידרדר – בתוך כמה ימים הם הזעיקו אמבולנס שיפנה אותם לבית החולים והם אושפזו. "היינו בשוק, אבא שלי הוא כזה שאם הוא מזמין מד"א, המצב באמת גרוע". בגלל העומסים במחלקות הקורונה בבתי החולים קפלן, תל השומר ואסותא באשדוד נאלצו הוריה של לין להתאשפז רחוק מהבית, בבית החולים סורוקה בבאר שבע, "העבירו אותם לשם ב-23:30 בלילה ואז הודיעו לנו שאמא שלי במצב קשה מאוד, ברמה של סכנת חיים".
ואיך ההורים עכשיו?
"עבר כבר שבוע וחצי בערך, שניהם במצב הרבה יותר טוב אבל מחוברים לחמצן ואיי-פלואו. עד יום חמישי האחרון המצב היה קשה מאוד ומיום חמישי החלה הטבה. המזל שלהם זה שהם מאושפזים יחד. ביקשנו גם שישחררו אותם יחד כשיגיע היום".
"זו מחלה מאוד קשה. אתה חייב אוויר, פתאום אתה מרגיש כמה אוויר הוא דבר חיוני. הכאבים בלתי נסבלים, לקום לשירותים זה קשה. עדיף ריחוק של תקופה, למרות שמבחינה נפשית זה מאוד קשה. אם הורים בריאים מגיעים למצב הקשה הזה - זה לא שווה את זה"
"במקביל להכול גם פה אצלנו בבית חום עולה ויורד", היא ממשיכה, "הגדולה שלי (17.5) ממש קיבלה את זה קשה, זו ממש לא שפעת. גם אחרי שהמחלה יחסית עוברת מה שנשאר זה כאבי ראש מאוד חזקים וחולשה שבאה והולכת. הקטנה שלי יכולה באמצע היום לתפוס את הראש והבטן משום מקום ולהתחיל לבכות. אני עדיין מוגדרת כחולה כי אני משתעלת. תיאורטית לילדים כבר מותר לצאת אבל הבנות שלי לא רוצות לצאת מהבית כי הן מפחדות".
עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל
אתם יודעים ממי נדבקתם?
"אין לנו מושג" .
"חשוב לי שאנשים יבינו שהקורונה זו לא בדיחה", אומרת לין, "זו מחלה מאוד קשה. אתה חייב אוויר, פתאום אתה מרגיש כמה אוויר הוא דבר חיוני. הכאבים הם כאבים בלתי נסבלים, לקום לשירותים זה קשה. עדיף ריחוק של תקופה, למרות שמבחינה נפשית זה מאוד קשה. אם הורים בריאים מגיעים למצב הקשה הזה זה לא שווה את זה".