זה מתחיל בילד שחזר מהגן, עובר לשני וממשיך אליכם. לפני ששמתם לב – כל הבית חולה בשפעת ואתם מנסים לפלס את הדרך בין ילד שבוכה לבין ערמות של טישו שפזורות בכל פינה. פתאום מתחשק לכם לחזור לילדות ולהתפנק במיטה, אבל היי, אתם ההורים ומישהו צריך לטפל בכולם. אז אחרי שחזרתם למציאות, לגמתם איזה "נורופן" ושלפתם את עצמכם מהסדינים, הגיע הזמן לקחת את העניינים לידיים, לקרא את ההמלצות שלנו ולוודא שכל אחד מקבל בדיוק את מה שהוא צריך כדי להרגיש יותר טוב.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"ווירוס השפעת הוא הוא הסיבה לאחת המחלות הכי נפוצות בחורף, שגורמת לסוג של מגפה הפוגעת ברבים מאתנו. השפעת מתאפיינת בהרגשה כללית לא טובה, בחולשה, בחום, נזלת, שעול, כאבי ראש וכאבי שרירים.
קל מאוד להידבק בה - התעטשות אחת וכל הבית חולה, בייחוד בחורף כשקר, ושוהים יחד בצפיפות ובחדרים לא מאווררים.

עוד ב-mako בריאות
>> האימון שיגרום לכם להתמכר לכושר
>> איך נפטרים מהנגאובר בדרך טבעית?
>> שנה חדשה: 10 טיפים לחיים בריאים יותר


הצעד המניעתי הכי יעיל הוא להתחסן, בייחוד אם יש בני בית עם מחלות רקע, קשישים תינוקות או ילדים שנכללים בקבוצת הסיכון. מעבר לכך, חשוב להקפיד על שמירת מרחק מהחולה. כמו כן, חשוב שהחולים עצמם ובמיוחד הורים שעוברים מטיפול בילד חולה לילד בריא באותו בית, ישטפו ידיים במים ובסבון.
ועדיין, קשה להימנע מהדבקה כשגרים תחת קורת גג אחת", אומר ד"ר "ר עידו מתיא, מומחה ברפואת ילדים ורפואה אנתרופוסופית בקופ"ח "כללית" באריאל.

מדחום דיגיטלי: חובה בכל בית עם ילדים

"לפני שאתם מתנפלים על הילדים עם מדידות חום, חשוב לזכור שהחום עצמו הוא אינו מטרה למלחמה. הוא משרת את מערכת החיסון ועוזר לה להיות יעילה יותר וכן מקשה על הווירוס להתרבות. גם אם ילד מרגיש חם אבל לא נראה סובל אפשר להניח לו".
אם אתם לא בטוחים שמישהו מבני הבית זקוק לתרופה להורדת חום, תוכלו פשוט לבדוק את זה. כשמדובר בתינוקות וילדים קטנים, המדידה הכי מדויקת היא רקטלית. כשמדובר בילדים מעל גיל 6 ובמבוגרים, ניתן למדוד מתחת ללשון. וזה מה שמביא אותנו לסעיף הבא.

מרק עוף: תקשיבו לסבתא

אין כמו המאכל המנחם הזה, כדי לרפא את הגוף וגם את הנפש ביום סגריר. תתפלאו, אבל יש לכך אפילו עדות מדעית: מסתבר שמרק עוף מסייע להקלה על הצטננות וזה מוכח. אז בפעם הבאה שסבתא מתעקשת להביא איתה סיר, אל תתנגדו.

מרק עוף מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
מרק עוף | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אלכוהול לחיטוי: אף פעם לא מזיק שיש

אנחנו אף פעם לא זוכרים איפה היה המדחום שלנו קודם, ומי מדד בפעם האחרונה. אז מה עושים? לוקחים צמר גפן וטובלים אותו באלכוהול 100% וכך מחטאים את פיית המדחום. באופן כללי, לא יזיק שתחזיקו באלכוהול כזה בבית לשימושים נוספים כגון חיטוי משטחי החתלה ועוד.

בקבוק גדול של מים: הדרך הטובה ביותר לוודא ששותים

כשחולים, לא בטוח שכדאי לסמוך על הזיכרון שלנו, במיוחד כשזה נוגע לכמות הנוזלים שנכנסים לנו לפה. אז מה עושים? מצטיידים בבקבוקי מים של 1.5 ליטר לפחות, ומציבים אותו ליד כל אחת ממיטות החולים בבית. בצורה כזאת, אתם יודעים כמה בדיוק שתיתם. רצוי לסמן גם שם על הבקבוק, כדי לוודא שכל אחד שותה משלו. סיימו לפחות בקבוק אחד כזה בכל יום.

טישו רך לילדים: חובה בכל בית עם ילדים בחורף

כשהאף של הקטנים נוטף, כמה נחמד שיש בבית טישו רך שמתאים להם. היום אפשר להשיג גם כאלה המכילים מעט לחות ובריחות כגון אקליפטוס ולוונדר, שמסייעים גם בפתיחת האף הסתום. בינינו, גם לגדולים שבינינו לא יזיק לקנח את האף בטישו מפנק כזה.

קופסאות טישו, בורג amazon (צילום: amazon)
צילום: amazon

מי מלח לאף: שתי טיפות והאף נפתח

את המוצר הזה אתם פשוט חייבים להחזיק אם יש לכם תינוקות קטנים בבית. הורים שמגלים את הפטנט הזה - לא זזים בלעדיו בחורף. כשהאף הקטן סתום או מנוזל, כמה טיפות של מי המלח, יקלו מאד על אף סתום. מומלץ במיוחד לפני הנקה או האכלה וגם לפני השינה, ללילה שקט יותר. להשיג בטיפות או בתרסיס.

קרם אף: עוד מוצר שתמיד טוב להחזיק בבית

תינוקות וילדים שסובלים מיובש או מפצעים באף בשל הניגוב החוזר יכולים להיעזר במשחות או בקרם לחות ייעודי, המקלים ומפחיתים את הכאב ואת אי הנוחות.

משככי כאבים ומורידי חום: לא לשכוח לבדוק את התוקף

שימו לב: לפני שאתם ממהרים לתת לילד אקמול או נורופן, חשוב לוודא שמדובר בתכשיר שמותאם לגילו. "חשוב לא פחות להתאים את המינון למשקל הילד, והכי הכי חשוב זה לא לעבור את המינון המתאים או לקצר את פרק הזמן המינימלי בין המנות. בנוסף, כדאי לוודא שהתרופה בתוקף, אחרת יש סיכוי שהיא פשוט לא תשפיע".

אשה מצוננת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בדרך כלל אין משמעות לצבע הנזלת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

חום ואהבה

את הסעיף הזה תשלימו לבד. אנחנו לגמרי סומכים עליכם.

 >> אחת ולתמיד: האם הלבנת השיניים מזיקה?