עד כמה שהיינו רוצים, אין דרך להימנע מהמחלות השונות שהחורף מביא עמו. למרות שאנטיביוטיקה היא המצאה נפלאה שמצילה חיים, היא לא עובדת במקרים שבהן מעורבים וירוסים. כך, שפעת או דלקת גרון הנגרמות מווירוסים מותירות אותנו חסרי ישע ומובילות אותנו הישר למטבח - אל תרופות הסבתא. אבל האם הן באמת עובדות?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בתכנית הבוקר של יואב לימור וגלית גוטמן, לירון שמם החליטה לבדוק אחת ולתמיד האם תרופות הסבתא המוכרות לכולנו אכן עובדות. ד"ר אפרת ברון-הראל, סגנית מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל טוענת שהתשובה לשאלת התרופות הטבעיות, היא מורכבת. "יש מחקרים כמעט על כל תרופת סבתא, כולל ג'ינג'ר, קינמון, כורכום, דבש ועוד. חשוב לציין שגם פניצילין, מרכיב בתרופות המוגדרות כ'לא טבעיות'), הוא חומר טבעי שמגיע מצמח ולמעשה רוב התרופות הרגילות שלנו מורכבות מצמחים. לכל צמח יש סגולות טובות ושליליות". 

 

האם ג'ינג'ר וקינמון באמת עוזרים להתקררות?

"ספציפית לג'ינג'ר וקינמון סגולות מסוימות שקשורות בהורדת דלקת", אומרת ד"ר ברון-הראל. "אך גם סגולות אלה נחקרות והן לא חד משמעיות. אבל אם אנחנו מאמינים שזה עובד, זה בהחלט לא מזיק". 

עוד ב-mako בריאות
>> שיר אלמליח מלמדת להתחטב מבלי לוותר על שוקולד
>> אימון עצבני לירכיים
>> גילינו מה אורכו של השנ"צ האולטימטיבי

גם לעניין האמונה יש תפקיד בהחלמה, טוענת ד"ר ברון-הראל. "על עניין האמונה נעשו מחקרים רבים ביותר, אפילו במחלות משמעותיות כמו סרטן ולכן זה חד משמעית עובד". 

בשורה התחתונה: התשובה, כמו הרבה דברים בחיים, היא לא חד משמעית. אם אתם חושבים שג'ינג'ר ודבש יסייעו לכם לטפל בכאב הגרון, לכו על זה. להחמיר את המחלה הם בהחלט לא יכולים. 

>> בחנו את עצמכם" האם תשרדו את החורף הקרוב?