דניאל שירן ז"ל נפל בקרב מאש מחבלים במלחמת לבנון השנייה. יפה תואר, חכם ומוכשר שנלחם על הזכות לשרת בקרבי למרות שהפרופיל הרפואי לא אפשר לו. הוא התעקש, ערער ולבסוף הצליח והתגייס לגולני. כשחזר לבסיס אחרי שבתות בבית נהגה אמא שלו, ורדה, להכין לו עוגות קינמון עם ריח מתוק של בית. בשבת האחרונה לחייו הגיעה המשפחה לבקר אותו בגבול בצפון והביאה אוכל, ממתקים וכמובן את העוגות של ורדה. שישה ימים אחר כך נהרג דניאל מאש מחבלים. בן עשרים במותו. את עוגות הקינמון של ורדה הכנתי השבוע שוב ושוב. הן מופלאות ורכות כמו ענן. מדיפות ניחוח משכר של קינמון. אין פלא שדניאל וחבריו אהבו אותן כל כך. המתכון, שהוא חלק מפרויקט מתכון עם זכרון, מחכה לכם בסטורי או כתבו לי ואשלח לכם באהבה. אתם גם מוזמנים להכנס לכל אחד מחברי נבחרת גרין שהתאגדו יחד והכינו גם הם מתכון עם זכרון.

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים (אני משתמשת במיץ סחוט טרי מהסופרמרקט)
  • שקית סוכר וניל
  • קצת פחות מ-1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח

תערובת קינמון

  • 1/4 כוס שבבי קוקוס דקים
  • 2-3 כפות גדושות סוכר (תערובת של סוכר לבן + דמררה)
  • 1 כפית קנמון

  1. מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים כחצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה

  2. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים, מוסיפים את יתרת הסוכר תוך המשך ערבול עד לקבלת תערובת עם קצפית. מוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר תוך המשך ערבול (זהירות - המיץ משפריץ בעת הוספתו)  ולבסוף מוסיפים את קצף החלבונים ידנית בתנועות עטיפה

  3. מערבבים את חומרי תערובת הקינמון

  4. משמנים קלות תבנית עגולה (קוטר 28 ס"מ) או 3 תבניות אינגליש קייק ומוזגים פנימה מחצית מכמות הבצק, על זה מפזרים כמחצית מתערובת הקינמון (בשכבה אחידה על פני כל הבצק), על זה את יתרת הבצק ועליו עוד שכבה אחידה של תערובת הקינמון (אם כמות תערובת הקינמון לא מספיקה – מכינים עוד)

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- ◦180 כ-45-50 דקות. בודקים עם קיסם שהעוגה אפויה, אך לא יבשה מידי (אסור שיהיה בצק על הקיסם אבל יכולים להיות קצת פרורים לחים).

View this post on Instagram

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)