כולם אוהבים סושי וכולם אוהבים המבורגר (מנסיון). סושי בורגר זו המצאה לא חדשה אבל תמיד מפתיעה באיכותה ובטעמה. אורז חמצמץ מתקתק שעוטף קציצת בשר אוורירית ומתובלת בטריאקי, בצל, שום, ג'ינג'ר, פלפל חריף, ריחן ונענע. קציצה כה ארומטית ובועטת באורז כה עדין ומלכותי - שידוך מנצח וסופר קל להכנה
- 2 כוסות אורז לסושי
- 3 כוסות מים קרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף חומץ אורז אורגני שופרסל green
- 1 כף מלח
- 2 כפות ספייסי מיונז
לבשר:
- 500 גר בשר בקר (שמנמן) טחון
- 1 כפית ג'ינג'ר, שופרסל green, קצוץ
- 1 בצל סגול קצוץ
- 5 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס נענע וריחן
- 1 פלפל חריף
- 5 כפות טריאקי
- שוטפים את האורז תחת מים זורמים 2 דקות. מסננים היטב
- יוצקים מים לסיר ומוסיפים את האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים לעשר דקות. מכבים להבה ומשאירים מכוסה עשר דקות
- מסירים מכסה. בקערית יוצקים חומץ אורז, סוכר ומלח ומערבבים היטב. יוצקים על האורז ומערבבים
- בעזרת צלוחית יוצרים מכסה של לחמניית המבורגר, ובעזרת כוס קורצים את הבסיס של הלחמנייה.
- בעלי ומכתש כותשים את כל מרכיבי הקציצה ומתבלים בטריאקי
- יוצרים קציצות וצורבים משני הצדדים במחבת לוהטת
- מסדרים מיונז על כל לחמנייה. מניחים שתי קציצות ומכסים באורז