לשניצל:

  • 20 חתיכות של שניצל טבעוף

  • 1/2 כוס קמח

  • 3/4  כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל

  • 2 ביצים שופרסל green

  • 4 כוסות קורנפלקס (כוס פירורי קורנפלקס אחרי טחינה)

  • כפית חרדל

  • מעט שמן

לפתיתים

  • שקית פתיתים עגולים green

  • 1 בצל קצוץ

  • 1 שן שום

  • 3 כוס מים

  • 3/4  כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל

  • רסק עגבניות

  • 2 כפות שמן

  1.  לשניצל: בקערה - מועכים את הקורנפלקס במעבד מזון/ בשקית ניילון
  2. בקערה 2- טורפים ביצים עם כפית חרדל
  3. קערה 3- נערבב קמח עם מלח ופלפל
  4. מצפים את אצבעות העוף בקמח, טובלים בביצה ואז מצפים בקורנפלקס
  5. מברישים את השניצלים במעט שמן ומכניסים לתנור ל-15 דקות עד שזהוב וקריספי
  6. לפתיתים: שמים שמן בסיר ומתחילים לטגן את הבצל עד הזהבה
  7. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים 15 דקות על אש בינונית
  8. מוסיפים את הפתיתים וכוס מים נוספת, מכסים ומשאירים עם פתח קטן, מנמיכים את האש לעוד 5 דקות
  9. מערבבים, מורידים מהאש ומגישים
  10. מגישים לצד סלטון של עגבניות שרי, גמבה ומלפפון, קצוצות גס
שניצל ופתיתים של אנה ועומר (צילום: אלון מסיקה)
צילום: אלון מסיקה