בורגול הוא בעצם חיטה שבושלה ולאחר מכן יובשה ונטחנה, נחשב לדגן ומהווה חלק בלתי נפרד מהתזונה הים תיכונית. לבורגול יתרונות מזינים רבים: הוא מכיל סיבים תזונתיים רבים ומינרלים ונחשב לפחמימה מורכבת, כך שצריכתו עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם. לבורגול שימושים רבים בהתאם לרמת הגריסה שלו (דק או עבה) ואפשר לראות אותו מככב במאכלים מוכרים כגון: מג'דרה, קובה, סלטים, קובה ניה ועוד.

מכיוון שבורגול הוא בעצם חיטה שכבר בושלה, זמני ההכנה שלו מתקצרים והוא מאוד נגיש לבישול מהיר ובריא. את הבורגול ניתן למצוא במרכולים בכמה צורות: בורגול שנטחן לצורה דקה, בורגול גרוס בצורה בינונית ובורגול גס שגרגיריו גדולים יחסית.

איך מכינים את הבורגול?

את ההכנה הבסיסית של הבורגול ניתן לעשות בשתי דרכים:

הדרך הראשונה היא בישול – מרתיחים סיר עמוק עם מים וכף מלח, מוסיפים 1-2 כוסות בורגול בינוני או גס, מבשלים כ- 15 דקות ומסננים. לאחר הסינון ניתן להוסיף את הבורגול למאכלים שונים והבורגול לעיתים קרובות יכול לשמש גם כתחליף לאורז.

הדרך השנייה להכנת הבורגול הבסיסי מיועדת לבורגול מהסוג הדק, או הבינוני, בשיטה זו הכנת הבורגול נעשית על ידי השרייה בקערה עמוקה עם מים חמים כ-40 דקות ואז סינון הבורגול ממים עודפים והוספתו לסלטים או תבשילים.

הבורגול יכול לשמש כתוספת חמה, או ארוחה שלמה ומחליף לעיתים קרובות את האורז במאכלים חמים כגון ממולאים או מג'דרה. המאכל הנפוץ ביותר הוא סלט טאבולה, סלט עשיר המורכב מסוגי ירק רבים וירקות שונים ויש עדות שמוסיפות לו ירקות שונים.

 מתכון לסלט טאבולה

מרכיבים:

  • 1/2 כוס בורגול דק
  • מים חמים
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 מלפפונים חתוכים דק מאוד
  • 1/2 לימון חתוך לקוביות קטנטנות ללא הקליפה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1/2 כף סומק

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים ל-40 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים
  2. מניחים את הבורגול בקערה עמוקה ומוסיפים אליה את שאר המרכיבים
  3. לאחר ערבוב בודקים טעמים ואם חסרה חמיצות מוסיפים עוד מיץ לימון

קינואה - איך מכינים ואיך מבשלים אותה?>