מרק אבטיח סיני של ישראל אהרוני
נתחיל עם מתכון נוסטלגי, שנשלף הישר מספר הבישול הראשון של אהרוני, ואהוב עליו במיוד עד היום – מרק סיני קייצי, עדין, שמבוסס על מרק עוף, עם כדורי אבטיח ושקדים. מהטעמים ועד ההגשה החגיגית, הכול רענן, קליל וכיפי, בדיוק כמו שאנחנו מחפשים בימים החמים האלו.
סלט תאילנדי עם רוטב בוטנים
הסלט הזה הוא אחד המתכונים האהובים ביותר, ולא סתם. מדובר בסלט שהוא ארוחה קלילה שדורשת לא יותר מכמה דקות עבודה ומספר מצרכים בסיסיים. שילוב הטעמים יחד עם רוטב הבוטנים הקרמי הם שהופכים את הסלט הזה לכל כך מיוחד, טעים ומשביע.
למתכון סלט תאילנדי ברוטב בוטנים>
סלט אדממה
אדממה הם פולי הסוי, שאנחנו רגילים בעיקר לנשנש עם המון מלח בבר או מול משחקי כדורגל, אבל מי אמר שהם לא יכולים להיות חלק מארוחה מזינה ומאוזנת? בסלט הזה שכולל קינואה והמון ירקות טריים ורעננים, האדממה מקבלת מקום של כבוד והופכת אותו לארוחה של ממש, עם רוטב אסייתי טעים וקיצי שבא בול.
סלט פסטה עם טאץ' אסייתי
אנחנו יודעים, פסטה היא לא בדיוק מאכל אסייתי, אבל הסלט הזה של ירדן הראל הוא גם מרשים וגם טעים, וגם ממש פשוט להכנה ובהחלט עונה על הצורך של ארוחה קיצית קלילה. ומה בכל זאת אסייתי בו? הרוטב, שכולל רק חמישה מרכיבים שלכולם יש בבית.
ספרינג רול סלמון
יספרינג רול זו אולי אחת המנות האסייתיות הקיציות הכי טעימות, בסך הכול מדובר בדפי אורז ממולאים בירקות ותסופות, ובכל זאת יש לה המון גרסאות, עם מילויים שונים ורטבים שונים. בגרסה של ריטה גולדשטיין המילוי הוא של ירקות וסלמון צרוב והרוטב כולל פלפל צ'ילי וג'ינג'ר שלוקחים אותו לצד החריף והמרענן.
למתכון ספרינג רול של ריטה גולדשטיין>
ספרינג רול ירקות מהיר
כמו שאמרנו, לספרינג רולס יש אינספור גרסאות, בזו של יונית צוקרמן היא מצאה טריק שמקצר מאוד את זמני ההכנה – במקום לחתוך ירקות היא משתמשת בלקט ירקות טריים מוכן. כמובן שאפשר לשדרג ולהוסיף לירקות, טופו, עוף או כל תוספת אחרת שאוהבים, וכמובן שיש גם רוטב קרמי על בסיס חמאת בוטנים.
למתכון ספרינג רול של יונית צוקרמן>
רולים וייטנאמיים במילוי עוף לימוני
כן עוד דפי אורז, אבל בגרסה של שף ישראל אהרוני, כבר לא מדובר בספרינג רול, אלא ברולים וייטנאמיים, מנת רחוב ויאטנמית אהובה של דפי אורז במילוי עוף, שהוא מכין בגרסה קרה ומרעננת עם רוטב על בסיס רוטב דגים ומיץ ליים.
למתכון רולים וייטנאמיים של אהרוני>
קרפ ללא גלוטן בסגנון אסייאתי
אנחנו רגילים לקרפים מתוקים עמוסים ממרח שוקולד ושאר פינוקים או לקרפים צרפתיים עמוסי גבינות, אבל ריטה גולדשטיין הפכה את הקרפ לארוחה קלילה ומאוזנת, וכן גם אסייתית. קרפ ללא גלוטן בסגנון אסיאתי, קליל, טעים ופשוט להכנה במילוי פטריות עשיר וממרח טחינה סויה מגניב.
למתכון קרם אסייתי של ריטה גולדשטיין>