החגים מתקרבים וכמובן כולם חושבים על בישולים, ועל איזה מנות יהיו הפעם על השולחן החגיגי.
תצחקו עליי אבל מאז שאני קטנה עוף תמיד מסמל חג עבורי. בקירגיזסטן עוף לא הייתה מנה פופולרית בתפריט יומיומי. אכלנו עוף רק באירועים ומרק עוף בחולי ובחגים. נכון שבארץ החוקים השתנו ויש עוף יותר מכל מנה אחרת על השולחן אבל אני עדיין מתרגשת לראות מתכון טעים וחגיגי של עוף לחגים.
הפעם החלטתי לעשות עוף ממולא באורז מלא. יצא יאמי ומאוד חגיגי.
-
עוף שלם, טבעוף, מנוקה
-
1 כוס אורז מלא אורגני green
-
1 בצל גדול קצוץ קטן
-
חופן צנוברים
-
פטריות יער (אופציונאלי)
-
6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
-
שקית של ערמונים green
-
שמן לטיגון
מרינדה:
-
3 כוס חרדל דיז'ון
-
1/3 כוס סויה אורגנית green
-
2 שיני שום כתושות
-
3 כפות סילאן green
-
2 כפות שמן זית green אורגני
- מערבבים את כל המצרכים למרינדה
- מורחים את העוף מבפנים ומבחוץ ב-3/4 מכמות הרוטב ומשרים למשך מספר שעות במקרר
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שזהוב. מוסיפים פטריות אם מתחשק
- מבשלים את האורז במים רותחים, בישול חלקי במשך כ-5 דקות ומסננים
- במחבת קטנה, קולים את הצנוברים
- מערבבים בקערה את האורז, הצנוברים הקלויים והבצל המטוגן, מתבלים במעט מלח ופלפל.
- ממלאים את העוף בתערובת האורז וסוגרים עם 2 קיסמי עץ את הקצוות
- מערבבים בקערה קטנה את תפוחי האדמה המקולפים יחד עם הרוטב שנותר ושלוש כפות שמן זית
- מניחים את העוף על תבנית תנור ומפזרים את תפוחי האדמה.
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות
- מסירים את האלומיניום וממשיכים אפיה למשך 50 דקות נוספות
- עשר דקות לפני הסיום מפזרים ערמונים
מתכון לעוגת דבש קלאסית לראש השנה