למעטפת:

  • 1 כוס בורגול דק (ג’ריש)
  • ½ 1 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן
  • 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • ½ 1 חבילות טופו חומוס green
  • 3 כפות שמן זית green
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

למרק:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור עלי מנגולד קצוצים דק (רק החלק הירוק)
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים דק (אם העלים יפים אפשר לקצוץ גם אותם ולהשתמש במרק)
  • 1 כרישה קצוצה דק
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • מים לבישול
  • ½ כוס מיץ לימון

  1. למעטפת - מכניסים לקערה בורגול ומים ומשרים שעה
  2. מוסיפים את הסולת, המלח והשמן ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים עוד 1-2 כפות סולת. מניחים לבצק לנוח בצד.
  3. הכנת המילוי - מסננים את הטופו מנוזלים ומועכים עם מזלג עד לקבלת מרקם פירורי
  4. מחממים שמן ושום במחבת
  5. ברגע שמתחילים להריח את השום, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
  6. מוסיפים את פירורי הטופו והתבלינים ומטגנים עוד 3-5 דקות, עד שהטופו עטוף בכל התבלינים ומזהיב
    מעט
  7. מורידים מהאש ומצננים לפני שמתחילים להכין את הקובות
  8. הכנת הקובות - עם ידיים משומנות מעט, קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג-פונג. משטיחים כל כדור לדיסקית עגולה ומניחים במרכז כף מהמילוי.
  9. סוגרים את הבצק על המילוי, כך שנוצר כדור, חשוב שהכדור יהייה סגור היטב והמילוי לא יבצבץ מבפנים.
    משטחים מעט ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה
  10. מכינים את המרק - מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  11. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים עוד 2-3 דקות
  12. מוסיפים את התבלינים, מערביבם היטב ומכסים במים. חשוב שהמים יכסו את כל תכולת הסיר
  13. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 15 דקות על אש
    נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  14. מוסיפים את הקובות לסיר, דואגים שלא ידבקו לתחתית או דפנות הסיר
  15. מכסים עם מכסה ומבשלים עוד 20 דקות ומגישים

מנות עיקריות טבעוניות שיתאימו לכל ארוחה>