ימים חמים מאד עוברים עלינו. כמעט בלתי נסבל להסתובב בחוץ בלי מזגן נייד. והדבר שהכי מבאס הוא שאנחנו אפילו עוד לא באוגוסט האיום. החברים שלי בגרין ביקשו שאציע דרך אלגנטית ויעילה לקירור הגוף והנשמה, והחלטתי לקחת את האתגר הזה בשתי ידיים, ובעזרת הבלוג המופלא של חברתי לנבחרת, רחלי קרוט, שאבתי השראה לגלידה משני מצרכים בלבד.
ומכיוון שבא לי שמון וריי לא יאכלו סתם גלידה רגילה, הוספתי למתכון טחינה אורגנית ומעט סילאן, משמשים טריים שעונתם כה קצרה ושערות קדאיף אפויות וקריספיות. שמעו לי, דרך אליפות לצנן את עצמכם.
ומכיוון שבא לי שמון וריי לא יאכלו סתם גלידה רגילה, הוספתי למתכון טחינה אורגנית ומעט סילאן, משמשים טריים שעונתם כה קצרה ושערות קדאיף אפויות וקריספיות. שמעו לי, דרך אליפות לצנן את עצמכם.
- 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38% (אפשר גם 3 מיכלים לגלידה פחות מתוקה)
- 1 פחית (400 מ”ל) חלב מרוכז
- 1 כפית תמצית וניל איכותית – לא חובה
- 6 כפות טחינה אורגנית green
- כפית סילאן green (לכל גדור גלידה)
- 2 משמשים לאדם (אפשר עוד פירות)
- סה"כ 150 גרם שערות קדאיף אפויות
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את 2 מיכלי השמנת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים את החלב המרוכז והוניל וממשיכים להקציף עוד דקה. מעבירים את הקצפת לתבנית, או למיכל, לכסות היטב בניילון נצמד ולמקפיא למשך הלילה
- מוסיפים 5 כפות טחינה לתוך הגלידה
- מוסיפים כף להזלפה בהגשה וכפית סילאן לכל כדור גלידה