האם גם אתם שמתם לב שהחסה הפכה להיות להיט? פתאום בזמן האחרון, הכל בחסה! אם עד היום התרגלתם לאכול את כל מה שאתם אוהבים בלחמנייה בלאפה או בטורטייה, מהיום אמרו – עטפו לי בחסה. כי חסה זה הראפ החדש. ממסעדות יוקרה ועד לדוכני הרחוב, כולם פתאום מגישים הכל בתוך עלים מגולגלים של חסה, ותשמעו – זה טעים, זה מגניב, וזה אפילו הופך כל מזון להרבה יותר דיאטטי, אז מה רע?!

את ראפ החסה שלפניכם, אכלתי באחת המסעדות האהובות ביותר בקנדה,  וכל כך התלהבתי ממנה, שמיד ידעתי, שאני כבר אנסה לשחזר אותה בבית. הרעיון הוא גאוני כמה שהוא ככה פשוט: מקפיצים קוביות חזה עוף בטריאקי, מוסיפים בוטנים קצוצים ואטריות אורז מטוגנות, מעטרים בקצת כוסברה, ומגלגלים בתוך עלים ירקרקים של חסה רעננה.

בחיי ששום פחמימה לא חסרה פה. זה כל כך טעים, ומלא במרקמים וטעמים, שכל ביס מקבל חוויה שונה.

  • 1 חסה עגולה
  • 2 פרפרים שלמים ומנוקים של חזה עוף (אפשר להחליף בטופו לגרסה טבעונית)
  • ¼ כוס רוטב טריאקי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קטשופ
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שטוחה קורנפלור
  • חופן אטריות אורז
  • 50 גרם בוטנים קלופים קלויים קצוצים
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • שמן לטיגון

  1. מפרידים בזהירות עלים שלמים מהחסה, שוטפים ומניחים בצד
  2. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות
  3. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את קוביות העוף עד שהן מלבינות, ומוכנות מבפנים
  4. מערבבים יחד את הטריאקי עם הסויה, הקטשופ, הסילאן, שמן השומשום והשום, ויוצקים את התערובת על חזה העוף המטוגן
  5. מערבבים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחד עוד 3 דקות
  6. מוציאים ¼ כוס מהנוזלים ומערבבים אותם עם הקורנפלור, עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מחזירים את נוזל הקורנפלור למחבת, ומביאים שוב לרתיחה ומבשלים יחד 3 דקות נוספות
  8. לסיר נקי יוצקים שמן עד לגובה של כ- 3 ס"מ, ומחממים אותו לנקודת רתיחה.
  9. זורקים לשמן את אטריות האורז, וזה לוקח להן בדיוק חצי שניה, להתנפח ולהפוך לסוג של צ'יפסים קריספיים וארוכים. מוציאים מהאש, ומעבירים לתערובת חזה העוף.
  10. מוסיפים בוטנים קצוצים וכוסברה, ומערבבים.
  11. הגשה: מניחים מעל כל עלה חסה, כמות יפה ופרופורציונלית מן המלית, ומגישים ככה, פתוח. כל סועד יגלגל לעצמו את החסה, ויאכל בצורה הנוחה לו. דרך אחרת של הגשה, היא, להניח במרכז השולחן קערה עם עלים של חסה, ואת המלית בקערה נפרדת, כשהכוסברה, הבוטנים, ואטריות האורז, מוגשים גם הם בנפרד, כך שכל סועד בעצם בונה לעצמו את המנה.