קרם קוקוס מכיל את השומן הטבעי של הקוקוס ולכן בבישול יש לו אפקט שמזכיר חמאה, הוא מוסיף טעם ועושר למנה שמשדרגים אותה ומעיפים אותה למעלה.
המתקתקות של קרם הקוקוס מושלמת לקינוחים שונים אבל הפעם התחשק לי להשתמש בו בצורה קלאסית שמשתמשים בו במזרח, לטיגון מוקפץ מלא כל טוב. אגב, אפשר בקלות לטבען את המנה אם מחליפים בטופו, עוד מרכיב פופולרי במנות אסיאתיות, הטופו סופג את הטעמים של החמאת בוטנים וקרם הקוקוס וכולם מרוצים.
-
500 גרם פרגיות חתוכות לחתיכות קטנות / טופו חתוך לקוביות
-
פלפל אדום חתוך לפרוסות
-
פלפל צהוב חתוך לפרוסות
-
פלפל ירוק חתוך לפרוסות
-
חצי פלפל צ׳ילי חתוך לפרוסות
-
4 שיני שום חתוכות
-
צרור בצל ירוק חתוך גס
-
צרור כוסברה
-
2 כפות שמן זית
לרוטב-
- 500 גרם קרם קוקוס green
- 4 כפות חמאת בוטנים green
- מיץ מלימון שלם
- כפית מלח גדושה
- 2 כפיות קורנפלור להסמכה (לא חובה)
- כף סוכר חום
- כוס מים (אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים)
- במחבת או בווק מחממים שמן היטב
- מטגנים שום וצ׳ילי כדקה ומוסיפים את הפרגיות
- מטגנים עשר דקות עד רבע שעה עד להזהבת הפרגיות
- בקערה נפרדת, מערבבים את כל חומרי הרוטב
- מוסיפים את הפלפלים ואת הבצל הירוק, מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הרוטב
- מבשלים על אש בינונית כעשר דקות ובסוף מוסיפים עלי כוסברה לרוטב ומערבבים (לפחות חצי צרור). מגישים לצד אורז וכוסברה טריה