את הקציצות דגים החגיגיות של אמא שלי אני לא מחליפה באף מנה אחרת בשולחן החג. הרכות והעסיסיות שמתמזגות נפלא עם החריפות גורמות לי לצרוח למה לא כל יום חג.
השבוע נפגשתי עם תומר אומנסקי וריטה גולדשטיין חבריי לנבחרת גרין לארוחת חג חברית כזו, כל אחד הביא משהו וביחד חברנו לשולחן גדול וענק. אני בחרתי כמובן להביא את סיר הקציצות של אמא שלי.
המתכון קל להכנה! אין טיגון רק טריק אחד קטן רוטב מושלם וזה שלכם.
לקציצות:
-
1/2 קילו דג טחון (קונים בכל חנות דגים - למשל תערובת סלמון ונסיכת הנילוס)
-
כוס כוסברה
-
1/2 כוס פטרוזיליה
-
3- 4 כפות פירורי מצה
-
בצל בינוני קצוץ
-
ביצה
-
פלפל אדום חריף קצוץ (אפשר פלפל רגיל למי שלא רוצה חריף קצוץ, לקצוץ אותו דק או לגרד בפומפיה)
-
3 שיני שום
-
1/4 כוס מי סודה מוגזים
-
פלפל ומלח לפי הטעם (בערך חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל לבן)
-
כף אבקת מרק (לא חובה, ניתן להמיר בעוד מלח)
-
כף פפריקה
לרוטב:
- כף שמן זית אורגני של green לפתיחת התבלינים
- 6 שיני שום קצוצות
- 3 עגבניות מגורדות
- גמבה מגורדת
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- פלפל חריף חתוך לרצועות (לא חובה)
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- כף רסק עגבניות (אני השתמשתי ברסק אורגני של green)
- 1/4 כפית סוכר
- כוס מים רותחים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- כף פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- כף אבקת מרק פרווה (לא חובה. אמא שמה כף מלח במקור אני אוהבת לשים אתם יכולים להחליט אם כן או לא)
-
שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים
-
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות וכשהתנור חם חם מתחילים לכדרר קציצות. מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומרססים מעל טיפה ספריי שמן או שמן זית רגיל
-
מכניסים את הקציצות לתנור לצריבה, בערך 5 דק גג 7 דקות
-
מוציאים את הקציצות, מקררים ומתחילים בהכנת רוטב. טיפ: אפשר להכין ולהקפיא בכלי אטום - זה טוב לחודש כשזה מוקפא
לרוטב:
-
בסיר סוטאז' לדגים, מוזגים שמן זית עם שיני שום קצוצות, עגבניות מגורדות, גמבה, ופלפל חריף אם רוצים. מבשלים 7-10 דקות
-
מוסיפים רסק עגבניות וסוכר שיספח את מרירות הרסק ואבקת מרק או מלח. מוסיפים מים רותחים ובוחשים קלות עם כף עץ
-
מוסיפים תבלינים וכוסברה, מערבבים קלות ומניחים מעל את הקציצות. לאחר שהתבשיל רתח מורידים לאש קטנה עד שהקציצות מתבשלות