עם פתיחת השנה, מגזיני הטכנולוגיה מכל העולם חשפו את הדירוגים לחברות והטכנולוגיות הבולטות      המתמודדות עם משבר האקלים ואתגר אספקת המזון העולמי. הסטארטאפ הישראלי BeeHero תפס מקום של כבוד בשלושה דירוגים משמעותיים שסרקו אלפי חברות טכנולוגיה בעולם השותפות למאבק הסביבתי.

פרשן הטכנולוגיה של הניו יורק טיימס, דירג את ביהירו כאחת חברות האגרו-טק המיטיבות לשנת 2022. הטור השנתי בעיתון של הפרשן קוין רוס זוכה לפופולריות רבה ונחשב לאחד הדירוגים המרכזיים והמשמעותיים ביותר לחברות היוצרות אימפקט חיובי לעולם, תוך מציאת פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות וסביבתיות גלובליות.

OMDENA, המהווה פלטפורמה מרכזית לקהילת הבינה המלאכותית הגלובלית, דירגה את ביהירו בין 15 הסטארטאפים בדירוג חברות טכנולוגיה העוסקות באחד התחומים הצומחים והמשמעותיים ביותר בעולם - חקלאות מדייקת. הישג נוסף של החברה הוא כניסה של ביהירו לרשימת Global Cleantech 100, רשימה שנתית של חברות הטכנולוגיה החדשניות והמבטיחות בתחום הקליימטק של חברת הייעוץ הגלובלית המובילה Cleantech Group. הרשימה סוקרת את החברות הבולטות ביותר בתחום הנמצאות בחזית המאבק העולמי במשבר האקלים ולבעיות הסביבתיות החמורות הנוצרות בעקבותיו.

זיהוי מוקדם של בעיות בכוורת

BeeHero פיתחה פלטפורמה להאבקה חכמה ואיסוף מידע סביבתי מכוורות דבורים. הנתונים אשר זורמים מהכוורות נשמרים בענן, מנותחים באמצעות אלגוריתמים של למידת מכונה ובינה מלאכותית, המידע מועבר לדבוראים בזמן אמת ומאפשר להם לזהות ולטפל בבעיות במהירות וביעילות. זיהוי מוקדם של בעיות בכוורות ומתן טיפול ומענה מהיר לתופעות אלו, מאפשר מניעת נזק בכוורות והשבחה של כוורות לאורך זמן, ובכך מסייעת בבעיית הכחדת הדבורים שמאיימת על אספקת המזון העולמית.

BeeHero הוקמה על ידי עומר דוידי, יובל רגב, ואיתי כנות ב-2017. החברה פועלת מתל אביב ועמק הסיליקון (קליפורניה) ועד כה גייסה 64 מיליון דולר. החברה מעסיקה מעל 50 עובדים, 30 מהם במרכז הפיתוח בתל אביב וצפויה להגדיל משמעותית את כוח האדם שלה במהלך 2023 בשל הצמיחה המואצת והפיכתה למאביק הגדול והמשמעותי ביותר בעולם.

מייסדי BeeHero (צילום:  BeeHero, יחצ)
מייסדי החברה: (מימין לשמאל) עומר דוידי CEO, CTO, איתי כנות COO ויובל רגב | צילום: BeeHero, יחצ

עומר דוידי, מייסד ומנכ"ל ביהירו: "ביהירו נמצאת בחזית המאבק הסביבתי העולמי. כדי שהאנושות תוכל להמשיך לספק לעצמה מזון, צריך להבטיח את שגשוגן של הדבורים, כי רוב מוחלט של היבולים תלויים בהאבקה. אבל הדבורים מתות בקצב מבהיל – דווקא כשצריך אותן יותר מאי פעם. הטכנולוגיה הייחודית שלנו מספקת כבר היום פתרון למאות אלפי כוורות ברחבי העולם, מה שמסייע לדבוראים ולחקלאים שעובדים איתנו לתחזק כוורות איתנות - כלומר, להבטיח את המשך ההאבקה. אנחנו גאים מאוד בעניין העולמי בעשייה שלנו, שמשקף לא רק את הצורך בפתרון שלנו - אלא את ההתגייסות העולמית לאתגר החשוב ביותר היום בעולם - האתגר הסביבתי".