כשטל כהן, הייתה ילדה גילו אצלה את מחלת הקרוהן, מחלה כרונית במעי הדק, מה שהוביל אותה להתאשפז במחלקות ילדים לא מעט. אחד הדברים הכי משמעותיים שהיא זוכרת מאז הוא המתנדבים הרבים שהיו מגיעים לקראת ראש השנה ופסח לחלק חבילות שי, ממתקים וצעצועים, אלא שטל, שהייתה מאושפזת בבידוד, לא יכולה ליהנות מאף אחד מאלו – מלבד כרטיסי הברכה שליוו אותם. "הברכות והמילים החמות מהמתנדבים חיממו לי את הלב וריגשו אותי כל פעם מחדש", היא מספרת.

היום, שנים מאוחר יותר, יצירת כרטיסי הברכה תופסת חלק ענק בחייה של כהן (21), סטודנטית להוראה באמנות מחולון, שעוסקת בסקראפינג – עיצוב ויצירה בנייר, כבר מזה 8 שנים. אין לדעת אם אותם זיכרונות מבית החולים הביאו אותה לעסוק בתחום, אבל כשהייתה בת 16, הם נתנו לה רעיון. היא וחברתה הטובה טוהר בן שטרית (20), שלדברי כהן "מתנדבת בכל מקום שרק אפשר", החליטו ליצור בעצמן ולאסוף מאנשים נוספים כרטיסי ברכה לחג בעבודת יד, ולחלק אותם לילדים עם מוגבלויות שונות.

השתיים החלו להפיץ את הרעיון בעמוד הפייסבוק של כהן, שבו היא נוהגת לפרסם את היצירות שלה, וזכו להיענות מדהימה, בעיקר מקהילת היוצרות בנייר בארץ, שמונה אלפי יוצרות. אלפי אנשים פנו אל השתיים והכינו כרטיסי ברכה בעבודת יד בעצמם. מאז, הפרויקט החד פעמי הפך למסורת, ומדי שנה כהן ובן שטרית אוספות לקראת החגים 2,000-3,000 כרטיסי ברכה, ומחלקות אותם באופן אישי, בכל פעם לאוכלוסייה אחרת: ניצולי שואה, ילדים עם מוגבלויות, קשישים בבתי אבות, חניכי תנועת "כנפיים של קרמבו" ועוד. "אנשים זקוקים לזה, כולנו צמאים למילה חמה או תשומת לב, לא חשוב אם זה מבוגרים, ילדים, תלמידים, חולים ואפילו חיילים", היא אומרת.

ואכן, בראש השנה הקרוב החליטו השתיים לחלק את הכרטיסים שלהן לחיילים בודדים וקרביים. "השנה בחרנו בחיילים כי חשוב לנו להעביר מסר של הערכה ותמיכה כלפי האומץ, המאמץ וההגנה שהם מספקים לנו בשירותם הצבאי", היא מסבירה, "אנחנו יודעות שיש הרבה אנשים שלא יכולים לתרום כסף או רכוש, וזו הזדמנות ליצור משהו אישי ולהביע תמיכה בעשייה החשובה שלהם, ולעשות טוב שהוא לא רק גולמי אלא רגשי".

"נתינה היא הדבר הכי יפה שיש"

השנה שואפות כהן ובן שטרית להרחיב את הפרויקט עוד יותר, ומקוות להגיע לכמה שיותר אנשים, וגם בתי ספר, גנים, מקומות עבודה ומתנסים, שיצטרפו ויכינו כרטיסי ברכה. כל מי שרוצה מוזמן להכין כרטיס באופן עצמאי בלי שום הגבלות על הגודל והצורה, גם בלי שום ניסיון מוקדם, אבל למי שמעוניין להתמקצע קצת יותר בתחום ובאותה הזדמנות גם לתרום לקהילה, הן מציעות להצטרף לאחת מהסדנאות שכהן ואמניות נייר מתנדבות נוספות מעבירות ברחבי הארץ במסגרת הפרויקט. הסדנאות הן חינמיות, ואפשר ליצור בהן כמה כרטיסים שרוצים לתרום, עם חומרי יצירה שנתרמו על ידי חנויות יצירה והובי מקצועיות. "הרבה בעלי חנויות שמחו לשמוע על הפרויקט ולתרום עבורו, והיום חלק מהם כבר פונים אליי בעצמם".

מוקדי ומועדי הסדנאות מתפרסמים בעמוד הפייסבוק של כהן, שהופך מדי שנה באופן זמני לעמוד הפייסבוק של המיזם. שם גם תוכלו למצוא את הכתובת שאליה תוכלו לשלוח או למסור בעצמכם את הכרטיסים שהכנתם עד המועד האחרון לאיסוף הכרטיסים השנה – 5 בספטמבר. "אנשים שנחשפים לזה לראשונה לא מאמינים שהם לא שמעו על זה עד עכשיו, וזה מחמם את הלב לראות כמה אנשים בוחרים להשתתף. יש כאלה שכבר מכירים אותנו ונערכים שנה מראש עם מאות כרטיסים שהם מכינים".

לדברי כהן, בינתיים כבר הצטברו אצלן לקראת ראש השנה כאלף כרטיסי ברכה בעבודת יד, והפעם הן שואפות להגיע ל-6,000 כרטיסים. "גם אם נאסוף 3,000 אני אהיה מאושרת", היא אומרת, "אני רוצה שכל אחד ידע שהוא יכול בהשתדלות קטנה לתרום ולקחת חלק במשהו הגדול הזה, נתינה היא הדבר הכי יפה שיש".