מנוע החיפוש של חברת Ecosia, היריבה הידידותית לסביבה של גוגל, מדווחת על עלייה של 1150% בהורדות היומיות של האפליקציה והתוסף שלה לדפדפן תוך יום אחד בעקבות הדאגה הציבורית הגוברת סביב שריפת הענק שמשתוללת באמזונס.

אקוסיה, שמנוע החיפוש שלה מזכיר מאוד את זה של גוגל, היא למעשה עמותה שתורמת 80% מההכנסות שלה לשתילת עצים. להערכת החברה, שקיימת מזה עשור, על כל 45 חיפושים נשתל עץ אחד - ואתם יודעים טוב מאוד כמה פעמים חיפשתם החודש "מתי יוצא ראש השנה 2019" או "טיסות זולות ליוון". כ-8 מיליון משתמשים כיום במנוע החיפוש, ולדברי החברה, עד היום היא כבר נטעה יותר מ-65 מיליון עצים במדינות כמו ברזיל, אתיופיה, סנגל ומדגסקר.

במנוע החיפוש ניתן להשתמש דרך האתר, דרך תוסף לדפדפן או באפליקציה לטלפון שאפשר להוריד באתר החברה. לדברי אקוסיה, הורדות האפליקציה שלה נסקו בפתאומיות ביום חמישי האחרון (22.8), במקביל לעלייה החדה בסיקור התקשורתי הבינלאומי של השריפות באמזונס, והזעם הגדול של הציבור ברשתות החברתיות. מהחברה נמסר כי בדרך כלל מורידים את האפליקציה כ-20 אלף פעם ביום בממוצע. ביום חמישי האחרון נרשמו 250 אלף הורדות, ואם הקצב הנוכחי יימשך, החברה תגיע למיליון הורדות בחודש אוגוסט בלבד.

"הייתה לנו פגישת צוות, ומצד אחד אנשים היו מאוד שמחים לראות את המספרים, אבל גם מאוד עצובים בגלל השריפות, אז זה גם מרגש וגם טרגי בו זמנית", סיפר ל-Business Insider מנכ"ל אקוסיה כריסטיאן קרול, והוסיף שבצוות של אקוסיה ישנם גם כמה עובדים מברזיל. לדבריו, ביום חמישי האחרון דורגה אקוסיה בתור האפליקציה המובילה ב-iOS  בברזיל, ודורגה גבוה במקומות נוספים ברחבי עולם.

אחת הסיבות הבולטות לעלייה בכמות ההורדות של Ecosia היא דאגתם של הגולשים ברשתות החברתיות, שמזכירים בימים האחרונים את מנוע החיפוש בפרסומיהם בפייסבוק, באינסטגרם וכן בטוויטר, בצירוף ההאשטאג #PrayforAmazonia – התפללו למען האמזונס.

המכון לחקר החלל בברזיל זיהה השנה כ-72,843 שריפות ביערות האמזונס, עלייה של 83 אחוז משנת 2018. השריפות כיסו חלקים מאזור האמזונס, כולל ערים מרכזיות, בעשן שחור סמיך, וביום שישי האחרון כינה אותן נשיא צרפת עמנואל מקרון "משבר בינלאומי".

קרול הקים את אקוסיה בשנת 2009, לאחר שטייל ​​בנפאל ובדרום אמריקה ונחשף להרס המתמשך שנגרם לסביבה הטבעית. מסטודנט למנהל עסקים שהתעניין במחשבים, הוא הפך לפעיל סביבתי. "לא ידעתי הרבה על שינויי האקלים, וגם לא על הרבה מהבעיות שנגרמות על ידי הגלובליזציה", הוא אומר, "אבל אחרי שחייתי שם החלטתי שאני רוצה לעשות משהו שיעזור לאנשים, ולדעתי נטיעת עצים עוזרת לאנשים ולסביבה בו זמנית".